Region: Zástupci kraje pokračují v jednání o zajištění veterinární ambulance 24/7 v Karlovarském kraji

Na základě prosincového jednání zástupců Karlovarského kraje, člena rady Víta Hromádko a člena výboru pro regionální rozvoj Alberta Tošovského, které bylo zaměřeno na témata zajištění veterinární ambulance 24/7 na území Karlovarského kaje, se uskutečnilo jednání s ředitelkou Krajské veterinární správy Márií Slepičkovou a předsedkyní okresního sdružení Komory veterinárních lékařů Evou Tichou.

dezinfekce

Cílem setkání bylo prodiskutovat možnosti zajištění veterinární péče 24/7 v Karlovarském kraji z hlediska technického, personálního a organizačního zabezpečení. Účastníci jednání řešili, zda by bylo vhodnější zavést centrální veterinární ambulanci, nebo jít cestou využití mateřských ambulancí veterinárních lékařů zapojených do systému. Při využití druhé varianty by muselo dojít k vývoji informačního systému, např. formou mobilní aplikace, která by majitele „domácích mazlíčků“ informovala, která ambulance v kraji v danou chvíli zajišťuje veterinární pohotovost.

„Protože v tuto chvíli počítáme se zapojením zejména místních veterinárních lékařů, chystáme se je všechny oslovit a zjistit jejich zájem, včetně případných požadavků, aby se do systému zapojili,“ uvedl Vít Hromádko. O dalším vývoji budou zástupci kraje veřejnost průběžně informovat.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy