Region: Vznikne nový Plán rozvoje Karlovarského kraje (TV Západ)

Nový plán rozvoje Karlovarského kraje na roky 2021 až 2027 chce nechat zpracovat vedení kraje. Má zohlednit nejen současný stav regionu, ale i možné varianty jeho dalšího vývoje.

dezinfekce

„My v současné době máme program rozvoje Karlovarského kraje aktualizovaný. Aktualizoval se v roce 2017. Včera vedení Karlovarského kraje rozhodovalo, zda ten současný bude znovu aktualizován nebo se vydá cestou, že zpracuje úplně nový Plán rozvoje Karlovarského kraje, který by reagoval na nová vstupní data a nové aktuální skutečnosti, např. s útlumem těžby, se suchem, s kůrovcem a s dalšími věcmi, které je nutné do programu rozvoje zahrnout. Karlovarský kraj se nakonec rozhodl, že bude vlastními silami vypracovávat nový Plán rozvoje Karlovarského kraje s tím, že současnou platnost bychom prodloužili o jeden rok. Může se ale také stát, že nový Plán rozvoje se nám podaří vypracovat v daleko dřívějším horizontu. Potřebujeme vypracovat kvalitní Plán rozvoje, který se pak v plné míře bude naplňovat. Včera jsem také kladla velký důraz, že se musí v daleko větší míře zapojit jednotlivé odbory na kraji. Nemůže to být tak, že něco splnili, protože my opravdu potřebujeme kvalitní dokument, který bude reagovat na všechny aktuální skutečnosti tohoto kraje, na všechna opatření, která se pak promítají do jednotlivých projektů, které se potom v kraji realizují,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Kraj má k dispozici od starostů obcí seznam plánovaných projektů. Program rozvoje kraje je důležitý například při žádostech o dotace a slouží jako základní strategický dokument samosprávného celku. Musí také projít procesem schvalování SEA, což je vyšší forma posouzení vlivu na životní prostředí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy