Region: Výherci výtvarné soutěže pro děti a mládež převzali na krajském úřadě své ceny

Čtyři desítky prací byly přihlášeny do letošního ročníku výtvarné soutěže pro děti a mládež, kterou v květnu vyhlásil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. Na krajském úřadě převzali hodnotné ceny autoři, jejichž práce vyhodnotila odborná porota za nejzdařilejší. Soutěžilo se o dotykové tablety, drony a bezdrátová sluchátka.

dezinfekce

Soutěž se konala v období 2. května – 30. června 2022 a tématem bylo: Mé tajné místo v Karlovarském kraji. Vyhlášeny byly dvě věkové kategorie: 6-10 let a 11-15 let. „Karlovarský kraj je znám, kromě lázeňství také svou nádhernou přírodou a historickými a kulturními  památkami, za kterými k nám přijíždí mnoho tuzemských i zahraničních turistů. Velmi mě proto zajímalo, která místa vnímají jako svá tajná, oblíbená, jedinečná  děti, které na území Karlovarského kraje žijí. Z odevzdaných prací lze vyčíst, že téma děti zaujalo a že  se vrhly do tvorby s obrovskou vervou. Ve většině případů je tajné místo rozpoznatelné, poloha některých z nich však zůstane tajemstvím autora,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Členy odborné poroty byl ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec a vedoucí výtvarného oddělení na Základní umělecké škole Antonína Dvořáka v Karlových Varech Ivana Sedláčková. Kromě toho, že porota vybrala práce, za něž byli jejich autoři odměněni, vybrala také díla, jež jsou nyní k vidění na výstavě v prostorech budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje, a to do 14. 10. 2022 vždy v době úředních hodin úřadu. „Musím ocenit, že mezi soutěžními pracemi byla řada těch, které nás zaujaly svým nápadem nebo zpracováním. Velmi se nám líbila různorodost přístupů, někdo ztvárnil jen detail svého oblíbeného místa, aniž by bylo jednoznačně rozpoznatelné, o které místo se jedná, někdo nakreslil zvířata v přírodě a někdo sám sebe ve vlastní posteli. Fantazii se v této soutěži meze nekladly a možná právě díky tomuto faktu jsme jako porotci měli z čeho vybírat,“ doplnil ředitel Galerie umění Karlovy Vary  Jan Samec.

Výtvarníci, kteří se umístili na 1. místě, převzali z rukou hejtmana dotykové tablety, druhá příčka byla oceněna drony a za třetí místo získali mladí umělci bezdrátová sluchátka. Kromě toho obdrželi také tašky s upomínkovými předměty Karlovarského kraje.

Výsledky soutěže:

Kategorie „Jednotlivci 6-10 let“

1. Tobiáš Sára, Karlovy Vary

2. Robin Sára, Karlovy Vary

3. Nelly Sofie Doffková, Libá

Kategorie „Jednotlivci 11–15 let“

1. Natálie Hamplová, Chodov

2. Eliška Tumpachová, Karlovy Vary

3. Petra Jelínková, Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy