Region: Volby budou v září, ale přípravy už běží

Termín letošních voleb do zastupitelstev měst a třetiny Senátu je sice až 23. a 24. září, ale volební strany nebo nezávislí kandidáti se musí připravovat už teď. Do úterý 19. července musí stanovit zmocněnce a registračnímu úřadu podat kandidátní listiny, nebo přihlášky k registraci pro senátní volby.

dezinfekce

Magistrát města Karlovy Vary je registračním úřadem voleb do zastupitelstev pro obce a města ve svém spádovém území, kterými jsou Andělská Hora, Bochov, Božičany, Bražec, Březová, Dalovice, Děpoltovice, Hory, Jenišov, samozřejmě Karlovy Vary, Kolová, Kyselka, Mírová, Otovice, Pila, Sadov, Stanovice, Stružná, Šemnice, Teplička. 

Je také registračním úřadem pro senátní volební obvod č. 1, který tvoří území obcí a měst Abertamy, Andělská Hora, Bečov nad Teplou, Bochov, Boží Dar, Božičany, Bražec, Březová,Černava, Čichalov, Dalovice, Děpoltovice, Doupovské Hradiště, Hájek, Horní Blatná, Hory, Hroznětín, Chodov, Chyše, Jáchymov, Jenišov, Karlovy Vary, Kolová, Krásné Údolí, Krásný Les, Kyselka, Merklín, Mírová, Nejdek, Nová Role, Nové Hamry, Ostrov, Otovice, Pernink, Pila, Potůčky, Pšov, Sadov, Smolné Pece, Stanovice, Stráž nad Ohří, Stružná, Šemnice, Štědrá, Teplička, Útvina, Valeč, Velichov, Verušičky, Vojkovice, Vrbice, Vysoká Pec, Žlutice.

Pro účast ve volbách je pro volební strany a kandidáty důležité splnit zákonné požadavky, a to v zákonem stanovených termínech. Veškeré informace týkající se voleb a registrace k nim magistrát zveřejňuje na svých webových stránkách mmkv.cz/volby-2022.

Zde jsou uvedené všechny termíny, potřebné náležitosti a také vzory dokladů, které potřebuje každá volební strana doložit. Doporučujeme volebním stranám používat tyto vzory, zaručují jistotu, že kandidátní listiny a jejich povinné přílohy obsahují všechny údaje, které vyžaduje volební zákon. 

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy