Region: V kraji se spustilo očkování bez registrace (TV Západ)

Od pondělí 26. července 2021 se zájemci v Karlovarském kraji mohou nechat očkovat proti COVID-19 bez registrace. Příležitost zatím mají lidé v Sokolově a v Chebu. Od 7. srpna se přidá i KV Aréna v Karlových Varech.

dezinfekce

"My jsme bedlivě sledovali pilotní projekty, které běžely v rámci republiky. Na základě toho i Ministerstvo zdravotnictví vyhodnotilo, že byť to není statisticky velmi podstatné, je to ale nějaký nástroj ke zvýšení proočkovanosti populace. Také to vnímáme jako doplňkový nástroj, protože přeci jen to množství bude omezené, ale nyní, když nám už "před závorou" těch lidí, kteří si čekají na termín, velmi ubývá, tak se snažíme hledat všechny cesty, jakým způsobem lidi proočkovat. Toto je jedna z nich. Další je domluva se starosty, aby shromáždili ve svých obcích skupinu lidí, kam by vyjel mobilní očkovací tým. Zároveň připravujeme a od zítra spouštíme také očkování lidí bez domova," uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

V očkovacím centru v Sokolově, v Klášteře sv. Antonína Paduánského, je možné se očkovat v pracovní dny mezi 16. a 17. hodinou. V chebském Kulturním centru Svoboda také od pondělí do pátku, ale mezi 14. a 15. hodinou. V KV Aréně se od soboty 7. srpna spustí očkování zájemců bez registrace o víkendu mezi 10. a 12. hodinou a v pracovních dnech mezi 15. a 17. hodinou. Ve všech případech se jedná o vakcíny výrobce Pfizer/BioNTech.

„Očkování bez registrace je určeno pro veškerou populaci od 16 let výše. Tzn., že jediná kategorie, která si běží svým vlastním životem je očkování dětí 12 až 15 let, kde jsou nějaké procedury schválené Ministerstvem zdravotnictví jako je přítomnost pediatra. Tam to běží odděleně,“ podotkl hejtman Kulhánek. 

Očkování jednodávkovou vakcínou Janssen bez nutnosti se registrovat chce kraj nabídnout všem, kteří přijedou na Karlovarský filmový festival.

"Tam je velmi těsná komunikace mezi Karlovarskou krajskou nemocnicí a organizátory festivalu jak, co se týče testování lidí, kteří přijedou na festival, tak i té možnosti očkování. Co se týče organizace, kterou nyní finalizují organizátoři, mělo by to být tak, že do sálu by se neměl dostat nikdo, kdo nebude nějakým způsobem prověřen. Budou to různě barevné náramky, které budou odlišovat, zda máte plnou vakcinaci, test či zda máte prodělán covid. Všichni, kdo budou v kině, by měli mít označení, že jsou bezpeční," dodal hejtman. 

Bezplatná krajská asistenční linka pro pomoc s registrací na očkování je od 1. 6. 2021 v provozu ve všední dny, a to od 9:00 – 15:00 hodin. Využít lze i státní telefonní linku 1221.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy