Region: Ukliďme si Karlovy Vary

Den Země nás čeká 22. dubna. Město opět podpoří dobrovolníky, kteří se rozhodnou připojit k úklidu našeho města, zeleně a okolních lesů v rámci akce „Ukliďme si Karlovy Vary“.

dezinfekce

Příležitost bude během čtyř týdnů od 27. března do 23. dubna 2023, kdy bude město rozděleno na jednotlivé lokality, ze kterých si můžete vybrat podle blízkosti bydliště nebo vašich preferencí.

Termíny a místa úklidu:

27. 3. – 2. 4. Cihelny, Doubí, Tašovice, Linhart; 

3. – 9. 4.       Dvory, Počerny, Stará Role; 

10. – 16. 4.   Čankov, Rosnice, Sedlec, Bohatice, Rybáře;  

17. – 23. 4.   Tuhnice a centrum, Drahovice, Hůrky, Olšová Vrata, lázeňská část města (vhodné lokality k úklidu – Sokolský vrch, Meandr Ohře, Náplavka, okolí letního kina). 

Do úklidu lze zapojit i další lokality, pokud víte o místech ve vašem okolí, která si to zaslouží. Podmínkou však je, aby byla lokalita veřejně dostupná, odpad nebudeme odvážet ze soukromých pozemků. Doporučujeme také zaměřit se na dětská a workoutová hřiště, parky nebo skate park apod., kde je udržení pořádku důležité zejména kvůli dětem i jejich rodinám.

Akce běží pod záštitou Místní agendy 21

Z důvodu koordinace úklidu je potřeba, aby se každý zájemce přihlásil prostřednictvím formuláře, který je v příloze, případně k vyzvednutí u koordinátorky Místní agendy 21 Věry Sekyrové (v.sekyrova@mmkv.cz). Přihlášku prosíme odešlete koordinátorce vždy před úklidem a poté si vyzvedněte úklidové prostředky.

Odpadkové pytle a rukavice jsou k dispozici na Magistrátu města Karlovy Vary, v budově Moskevská 2035/21, ve všední dny od 7 do 17 hodin, případně po dohodě s paní Sekyrovou. V prvním termínu, tedy od 27. března do 2. dubna si je můžete vyzvednout také v kavárně na Linhartu (Sovova stezka 504/4).

Odvoz odpadu zajistí Lázeňské lesy a parky Karlovy Vary

Odpadky sesbírané při úklidu odveze zaměstnanec Lázeňských lesů a parků Karlovy Vary. Pytle s odpadem prosím umístěte co nejblíže nádobám na odpad a nasdílejte jejich polohu na mapě na telefon 602 579 442. Na uvedené číslo také odešlete fotografii odpadu, aby mohl být co nejdříve odklizen. 

Zapojené zájemce prosíme zdokumentovat stav lokality před úklidem a po úklidu a pořízené fotografie zaslat na e-mail v.sekyrova@mmkv.cz do 12. 5. 2023.

Školy se mohou zapojit do soutěže

Pokud se zúčastní školní kolektivy, budou zařazeny do slosování o odměnu, kterou je návštěva lanového centra na Svatém Linhartu pro celou třídu. Je však třeba, aby každá třída vyplnila přihlášku sama za sebe, nikoliv za celou školu.

Martina Nentvichová, projektová manažerka Lázeňských lesů a parků Karlovy Vary
Věra Sekyrová, koordinátorka Místní agendy 21

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy