Region: To byl rok 2023 – únor (TV Západ)

Město Cheb se zúčastnilo jednání na Krajském úřadě ve věci zlepšení kvality vody v přehradní nádrži Skalka. Letitý problém vysokého výskytu sinic a kontaminaci rtutí by měly řešit postupné kroky na obou stranách hranice.

dezinfekce

Na té české se jedná především o odkanalizování chatových osad Podhoří, Cetnov, Skalka, ale i možnost napojení Břízy vedením pod přehradou v místě bývalé spojnice na Pomezí. 

Vítěz českých prezidentských voleb Petr Pavel si jako první oficiální cestu po regionech vybral Karlovarský kraj. Dvoudenní pracovní návštěva budoucího prezidenta v doprovodu manželky Evy Pavlové a jeho týmu obsahovala setkání s vedením radnic měst Aš, Cheb, Sokolov, Karlovy Vary a Jáchymov. Petr Pavel se také setkal se zástupci neziskového sektoru, podnikatelských kruhů nebo studenty ostrovského gymnázia. Závěr prvního dne dvoudenního pobytu se Petr Pavel setkal s veřejností v Krajské knihovně. Mezi návštěvníky byla také řada místních starostů, ale i zástupců měst a studentů. 

Do běžné údržby svých školských zařízení dává ročně město Sokolov okolo 25 milionů korun. Do této sumy se nezapočítávají velké opravy, které vyjdou na další miliony z městské kasy. Po absolvování kolečka návštěv vedením města po svých zařízeních došlo k dohodě o mimořádném navýšení financí do modernizace vybavení.

Již po sedmnácté se v historické části Chebu uskutečnil masopustní průvod. Stalo se tak po dvouleté pauze, kdy pořádání znemožnily covidová opatření omezující hromadné akce. V neděli 19. února vyrazilo od Západočeského divadla procesí masek, které vedl Městský dechový orchestr s kapelníkem Jiřím Smitkem. Řada hudebníků si navlékla paruky a další komické doplňky a kostýmy. V čele šly mažoretky. 

Ve vstupní hale chebské nemocnice se v pondělí 20. února uskutečnilo slavnostní setkání u příležitosti ukončení rekonstrukce a dostavby pavilonu B. Sešli se zde zástupci všech zainteresovaných stran – Karlovarského kraje, vedení Karlovarské krajské nemocnice, města Chebu, dodavatelských firem i zaměstnanci zařízení.

Podnikatelské prostředí je v Karlovarském kraji nejlepší v Sokolově. Výsledek vyplynul z ze srovnávacího výzkumu agentury Datank. Druhý skončil Cheb a třetí Karlovy Vary. Vítězný Sokolov má v rámci Karlovarského kraje nejvyšší podíl dotací na celkových příjmech obce a naopak velmi nízké náklady na dluhovou službu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy