Region: To byl rok 2023 – květen (TV Západ)

První májový den se ve Františkových lázních konalo tradiční dostaveníčko motto veteránů. Za slunečného počasí zahájila program řízná dechovka spojená s vystoupeních chebských mažoretek.

dezinfekce

V té době již návštěvníci mohli obdivovat vystavená auta zaparkovaná od Františkova pramene podél celé Národní třídy. 

Tradiční připomínka osvobození města Kynšperka se uskutečnila v sobotu 6. května. Průvod v čele s malými mažoretkami a Městskou dechovou hudbou pod vedením nového kapelníka, skladatele Viliama Béreše se spolu s občany města i dvěma vojenskými vozy nejprve zastavil u památníku obětem 2. světové války v Chebské ulici, aby po krátkém pietním aktu došel na náměstí. U památníku americkým vojákům 16. pěšího pluku 1. pěší divize 5. sboru armády, kteří osvobodili Kynšperk pak akce pokračovala. 

Ve čtvrtek 11. května se v pobočce sokolovské Městské knihovny na sídlišti Michal uskutečnilo slavnostní otevření komunitní zahrady pro seniory. Od nápadu po realizaci přitom uplynulo jen pár týdnů i s ohledem na probíhající zahrádkářskou sezónu. Úpravy nevyužitého pozemku a mobiliář vyšly město na 250 tisíc korun. 

Ve středu 17. května přivítal chebský starosta Jan Vrba na radnici novopečeného šachového mistra České republiky Daniela Vo. Sedmiletý nadaný prvňáček, jemuž podle mezinárodního FIDE žebříčku aktuálně patří páté místo na světě, přišel v doprovodu ředitelky 6. základní školy Štěpánky Černé kam dochází a jednoho z trenérů.

V úterý 16. května se v Karlovarském městském divadle uskutečnilo slavnostní vyhlášení ankety Sportovec Karlovarského kraje roku 2022. Moderování galavečera se opět ujal sportovní reportér Tomáš Budka. Mezi dospělými jednotlivci si ocenění převzala triatlonistka Barbora Stupková, šermíř Martin Rubeš z TJ Lokomotiva Karlovy Vary, volejbalový mistr Daniel Pfeffer z VK ČEZ Karlovarsko a pětinásobný mistr světa karatista Miroslav Boguský z Champions teamu.

Na sokolovském sídlišti Michal vznikl stálý Skládek pro pěstouny v Karlovarském kraji. V budově města na adrese Křižíkova 1776 najdou pomoc s oblečením a dalšími potřebami pro děti nejen pěstouni, ale také maminky v tíživé životní situaci. Slavnostního otevření se v pátek 26. května zúčastnili zástupci města, Sokolovské bytové a média.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy