Region: To byl rok 2023 – duben (TV Západ)

Dlouho připravovaná krajská investice do průtahu Aší dostala do fáze zadávacího řízení. Komplexní opravy komunikace se podle plánu rozloží do dvou let, řidiči i obyvatelé se budou potýkat s omezeními.

dezinfekce

Stavební sezóna oprav komunikací začala v Chebu frézováním povrchu Wolkerovy ulice. Zakázka Karlovarského kraje za zhruba 7 milionů korun se dotkla části od křižovatky s Pražskou po odbočku k areálu Kaufland. 

Několik let trvající snaha města Sokolova o spuštění svozu komunálního odpadu z podzemních kontejnerů se ve čtvrtek završila prvním výsypem v ulici Chelčického. Při rekonstrukcích některých komunikací a chodníků se postupně zřizovala podzemní stanoviště. Na zahájení činnosti se čekalo, až bude počet hnízd dostatečný na to, aby se pořídil nový vůz. 

Pracovní výjezd hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka a radního pro rozvoj venkova Víta Hromádka se ve středu 12. dubna zahrnul mimo jiných i město Kynšperk. Ještě před zahájením jednání na úřadě se starostou Markem Matouškem si návštěva prohlédla historickou Branku, již čeká postupná náročná obnova a také dokončenou modernizaci hasičské zbrojnice s přístavbou. 

V sobotu 22. dubna se v chebských Městských sadech u památníku 97. pěší divize armády USA uskutečnil tradiční vzpomínkový akt 78. výročí osvobození. V deset hodin dopoledne se za krásného, slunečného počasí představil v půlhodinovém programu Městský dechový orchestr spolu s mažoretkami Základní umělecké školy. Na závěr zazněla česká a americká státní hymna. 

Ve čtvrtek 13. dubna se v Březové na Sokolovsku uskutečnilo oceňování sportovců za rok 2022. Ve velkém kinosále se v 17 hodin objevili před oponou konferenciéři a aktéři krátkých spojovacích scének Penny Makovičková a Matěj Hradský. Po nich se představila taneční formace M-Dance a klarinetista David Michalík. Oceněna byla řada vynikajících sportovců, někteří za úspěchy na mezinárodním poli. 

Jubilejní 20. roční para plaveckých závodů zvaných Pohárek se uskutečnil první dubnovou sobotu v sokolovském bazénu. Pořadatelský Sportovní klub pro osoby se zdravotním postižením z Karlových Varů otevřel touto akcí pohárovou sérii. Z celkem 127 účastníků ze 14 klubů bylo také 8 slovenských para plavců. Dva světové rekordy zaplaval David Kratochvíl z PK Tachov. Skvělých výsledků dosáhli i domácí para plavci z Karlových Varů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy