Region: To byl rok 2023 – březen (TV Západ)

Na tiskové konference krajského úřadu v úterý 7. března představili zástupci kraje a Regionálního pracoviště Agentury ochrany přírody a krajiny ČR novou publikaci věnující se zvláště chráněným územím v regionu.

dezinfekce

Více než tří set stránkový počin kolektivu zkušených autorů do podrobna mapuje Karlovarský kraj z hlediska přírodních zajímavostí, vyjmenovává všechna chráněná území a každou lokalitu doplňuje také obrazová příloha. 

Přetrvávající obtíže Sokolova s nedostatkem především praktických lékařů a možnosti řešení situace bylo jedním z hlavních témat tiskové konference na městském úřadě ve čtvrtek 9. března. Starosta Sokolova Petr Kubis informoval o nové pomoci se zajištěním lékařské péče až pro 1500 lidí, a to ve spolupráci se společností Penta Hospitals, která ve městě provozuje nemocnici. 

V Chebu byly zahájeny přípravné práce na stavbu nového mostu. Konstrukčně by měl být podobný jako most na cyklostezce do Waldsassenu v místě zvaném U kočího. Nového přemostění z ulice Dyleňská do Hájů by mělo nahradit dosluhující ocelovou lávku.

V souladu s celkovou snahou města Sokolov získat nové lékaře pokračovaly také plány na rekonstrukci budovy bývalé hygieny. Ve výběrovém řízení byla vybrána projekční kancelář, která za milion korun připravuje projektovou dokumentaci pro potřeby lékařského domu na klíč.

Karlovarský kraj představil další plány na rozvoj místního letiště. Kromě projektu na fotovoltaické zařízení či zajištění nových destinací se také chystaly další kroky k plánovanému prodloužení vzletové dráhy. To si vyžádá také řešení odkupu a pronájmu části zalesněného pozemku od Lesů ČR a obce Andělská Hora.

V úterý 28. března na Den učitelů se v Kulturním centru Svoboda uskutečnila premiérová akce nazvaná Jak se učí v Chebu. Prezentaci školských zařízení doplnil kulturní program s vystoupením nejen žáků základních škol, ale i Základní umělecké školy, tak Domu dětí a mládeže Sova. 

Po několika letech se základní škola v Kynšperku dočkala velké akce pro děti i veřejnost. Ve čtvrtek 30. března totiž proběhl v odpoledních hodinách na obou stupních zařízení a dalších prostorách Jarní jarmark. Na akci se nakonec přišlo podívat zhruba 500 návštěvníků. Utržené finance využily třídy podle svého uvážení většinou na školní výlety.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy