Region: Střední školy se představí na třech akcích (TV Západ)

Žáci 8. a 9. tříd základních škol v Karlovarském kraji budou mít i letos možnost zjistit, jaká je nabídka středních škol v regionu. Tradiční podzimní výstavy škol zahájí jako první ze tří v Chebu již teď, ve čtvrtek 30. září.

dezinfekce

"Již několikátým rokem jsme pořadatelem pro okres Cheb. Kdy pro letošní rok máme přislíbeno účast patnácti středních škol z našeho kraje. Oslovili jsme základní školy v okrese Cheb. Téměř všechny základní školy přislíbily, že se na výstavu středních škol přijedou podívat. Výstava středních škol se u nás v Chebu koná na našem odloučeném pracovišti – průmyslová škola, kde je dostatečné množství učeben a jiných prostor tak, aby každý vystavující zde našel potřebné zázemí. Ještě bych mohl podotknout, že kromě škol se akce účastní i významné podniky Karlovarského kraje," uvedl ředitel chebské Integrované střední školy. 

Návštěvníci akce se budou moci seznámit s kompletní nabídkou učebních i maturitních oborů. Během dopoledního programu se představí žákům i ostatní zapojené školy, v odpolední části se mohou přijít podívat i rodiče. Kromě toho se prezentují i regionální firmy a pracovníci Úřadu práce mají pro příchozí připraveny testy profesní orientace. Na jednom místě tak budoucí středoškoláci získají ucelený přehled o možnostech dalšího studia. ISŠ Cheb bude prezentovat svá čtyři odloučená pracoviště – průmyslovou, zemědělskou a houslařskou školu a také školu služeb a řemesel. 

"Například na průmyslové škole máme obor strojírenství se zaměřením na programování CNC strojů či máme obor mechanik, elektrotechnik, který má zaměření na robotizaci, na škole služeb a řemesel jsou informační technologie – ty mají zaměření na umělou inteligenci. To jsou věci, které hýbou dnešním světem, slyšíme to dennodenně v novinách, v televizi," přiblížil některé zajímavosti své školy Homolka. 

Na organizaci tří výstav se společně podílí kromě ISŠ Cheb, také ISŠTE Sokolov, kde se uskuteční přehlídka 7. října a SPŠ Ostrov, která přivítá návštěvníky o týden později, tedy 14. října. Svoz žáků financuje Karlovarský kraj. Podrobné informace najdete na webových stránkách škol, které jsou uvedeny v textové části reportáže. 

www.isscheb.eu
www.isste.cz
www.spsostrov.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy