Region: Stavební práce na mostech u Kfel jsou zastaveny

Na hlavním tahu z Karlových Varů na Plzeň byly zastaveny stavební práce na dvou mostech u obce Kfely na silnici I/20. Důvodem je insolvenční řízení, v němž se společnost Raeder & Falge s.r.o., jakožto zhotovitel stavby nachází.

dezinfekce

Staveniště firma opustila a s karlovarskou Správou ŘSD ČR nyní nekomunikuje. Doposud byly provedeny bourací práce nad nosnou konstrukcí a základech obou mostů. Stávající nosné konstrukce jsou částečně obnažené, proto je potřeba co nejdříve dokončit jejich opravu či je zakonzervovat. Aktuálně monitorujeme a analyzujeme stav obou mostů, na základě čehož pak zvolíme další postup.

Na místě bude do konce listopadu 2022 platit stávající úplná uzavírka s objízdnou trasou po souběžné provizorní vozovce pro vozidla do 3,5 t, kde kyvadlový provoz řídí semafory. Vozidla nad 3,5 t jsou pak odkloněna přes Bochov a poté zpět na Toužim. Dočasné dopravní značení na objízdné trase plánujeme upravit tak, aby během zimního období byla souběžná komunikace sjízdná pro všechny vozidla a bylo možné na tomto úseku provádět zimní údržbu.

Zdroj: Ředitelství silnic a dálnic ČR

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy