Region: Řídili pod vlivem návykových látek

Chebští dopravní policisté sdělili podezření jednapadesátiletému muži z Chebska ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelý muž se měl takového jednání dopustit začátkem března tohoto roku, kdy usedl za volant svého vozu Peugeot posilněn alkoholem

dezinfekce

Poté, co překročil nejvyšší dovolenou rychlost, byl následně zastaven a zkontrolován policejní hlídkou. Na výzvu policistů se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,92 promile alkoholu. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz.

Dalšího neukázněného řidiče řešili dopravní policisté začátkem dubna. Šestadvacetiletý muž z Chebska měl v Mariánských Lázních řídit automobil tovární značky Škoda. V ulici Plzeňská ve směru jízdy od křižovatky s ulicí Kollárová měl směrem ke křižovatce s ulici Polní přejet do protisměru a zde levým bokem narazit do protijedoucího osobního vozidla. Po příjezdu policistů se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,25 promile alkoholu. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmatřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Obviněný muž byl koncem dubna tohoto roku ve večerních hodinách ve svém vozidle Chrysler zastaven místní policejní hlídkou. Při silniční kontrole se podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek. Výsledek byl pozitivní na látku metamfetamin.

V případě prokázání viny hrozí řidiči, který způsobil pod vlivem alkoholu dopravní nehodu, trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky. Dalším dvěma mužům hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy