Region: Řídili pod vlivem alkoholu

Policisté z Obvodního oddělení v Mariánských Lázních sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky jednatřicetiletému muži z Chebska. Ten měl poblíž obce Drmoul v polovině dubna tohoto roku posilněný alkoholem usednout za volant svého automobilu BMW.

dezinfekce

V odpoledních hodinách byl však zastaven a kontrolován místní hlídkou policie. Řidič se po výzvě podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která vyšla pozitivně s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,14 promile alkoholu.

Podezření ze stejného přečinu si také převzala od policistů z Obvodního oddělení Bečov nad Teplou jednapadesátiletá žena z Karlovarska. Ta měla koncem dubna tohoto roku v dopoledních hodinách řídit osobní vozidlo značky Toyota po silnici třetí třídy ve směru jízdy od Olšových Vrat na Kolovou. Během své jízdy byla zastavena a následně kontrolována policejní hlídkou. Při silniční kontrole se žena podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,72 promile alkoholu.

Řidiči se dále dobrovolně podrobili lékařskému vyšetření s následným odběrem biologického materiálu. Na místě jim byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
29.05.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy