Region: Řídil pod vlivem alkoholu. Nadýchal 2,70 promile

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětačtyřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Obviněný muž byl v polovině ledna tohoto roku v odpoledních hodinách ve svém vozidle Audi zastaven a následně kontrolován policejní hlídkou.

dezinfekce

Při silniční kontrole se podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek. Výsledek byl pozitivní na látku amphetamin. Dále policisté zjistili, že muž usedl za volant svého automobilu i přes skutečnost, že není držitelem řidičského oprávnění.

Obdobný případ řešili také policisté z Obvodního oddělení v Aši. Ti sdělili podezření ze stejného přečinu pětačtyřicetiletému muži z Chebska. Podezřelý muž měl řídit svůj automobil tovární značky Volkswagen i přesto, že se před jízdou posilnil alkoholem. Na výzvu policistů se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,85 promile alkoholu.

Neukázněného řidiče také kontrolovali začátkem května policisté z obvodního oddělení Kraslice. Osmačtyřicetiletého řidiče vozidla Volkswagen předepsaným způsobem zastavili v pozdních večerních hodinách. Muž se během kontroly podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,70 promile alkoholu.

V případě prokázání viny hrozí trojici mužů trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
15.05.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy