Region: Řidiči se snažili projet kontrolním stanovištěm pod vlivem alkoholu či drog

Za posledních 24 hodin od pondělí 22. 2. 2021 od 07:00 hodin do úterý 23. 2. 2021 byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 183 případech. I v tuto dobu byly důvody zamítnutí obdobné jako v předešlých dnech. Nejčastěji se jednalo o nákupy, návštěvy známých, turistiku a v jednom případě chtěl jet občan dokonce i do kasina.

dezinfekce

Kontroly i nadále občané respektují a prozatím nedošlo v souvislosti s tímto opatřením k narušení veřejného pořádku. Během včerejšího dne policie v místech kontrolních stanovišť neměla hlášeny žádné problémy s dopravou a nedocházelo téměř k žádným kolonám.

V pondělí krátce před jednou hodinou odpoledne, byl na kontrolním stanovišti na dálnici D6 ve směru na Karlovy Vary kontrolován 40letý řidič, který řídil osobní vozidlo značky Škoda. Při kontrole policisté zjistili, že muž není vlastníkem žádného řidičského oprávnění. Poté s ním provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivní s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,67 promile alkoholu. Další jízdu mu policisté zakázali. Následně se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Případ je nadále v šetření policistů z Obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře.

O necelé tři hodiny později byla na stejném kontrolním stanovišti kontrolována 26letá řidička, jež řídila osobní automobil značky Volkswagen. Provedenou lustrací policisté zjistili, že řidička má vyslovený platný zákaz řízení pro všechny skupiny, který jí byl uložen Okresním soudem v Karlových Varech a následně prodloužen rozhodnutím městského úřadu v Sokolově. S řidičkou byla následně provedena orientační zkouška na návykové látky, která vyšla pozitivně na látku Amphetamin. Žena byla následně vyzvána k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v nemocnici,  které odmítla. Policisté ženě zakázali další jízdu. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání jí v případě prokázání viny může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

K osmé hodině ranní dnešního dne nejsou téměř žádné kolony na dálnici D6 mezi Karlovými Vary a Sokolovem, a to v obou směrech. Vozidla jsou zde průběžně plynule odbavována a cestující zde nečeká žádné delší zdržení. Na hraničních přechodech se SRN nejsou hlášeny žádné kolony.

por. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy