Region: Probíhají jednání o zřízení Fakulty ČVUT v kraji (TV Západ)

O možnosti zřízení pobočky Fakulty dopravní Českého vysokého učení technického v Karlovarském kraji informovalo vedení kraje zástupce médií na tiskové konferenci. Podle prvotních představ by zde mohlo studovat až 600 budoucích pilotů, mechaniků a leteckých specialistů.

dezinfekce

„Protože letecká doprava je dnes natolik rozšiřující se, že opravdu profese pilota, stevarda, mechanika je profese nedostatková. O tyto obory je zájem nejen ze strany českých, ale i zahraničních studentů. I ve smlouvě, která se připravuje a jedná se o ní, je, že pokud by tady byla vysoká škola, že by tam např. probíhala i výuka v anglickém jazyce. Hovoří se ale i např. o laboratořích, že by zde z části letecké dopravy probíhal i částečný výzkum. Ta jednání jsou nyní v začátcích. My jsme předložili nějaký návrh smlouvy, nechceme memorandum - to je nezávazné. Chceme závazný dokument, smlouvu, která nám bude garantovat, že by v budoucnosti konečně Karlovarský kraj měl veřejnou vysokou školu plnohodnotnou a zároveň je to jeden ze strategických projektů tohoto kraje. Předpokládáme, že pokud by se nám podařilo smlouvu uzavřít, tak že bychom i v rámci Re:startu obdrželi finanční prostředky na realizaci projektu,“ popsala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

V první fázi by měly vzniknout pracovní týmy, které by řešily jednotlivé kroky. Kraj by mohl obnovit dříve uvažovaný vědecko-technický park ve spolupráci s přicházejícím investorem BMW a avizovanou leteckou školou při Karlovarském letišti.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy