Region: Přerušené jednání krajských zastupitelů bylo přerušeno (TV Západ)

Ani pokračování přerušeného ustavujícího jednání nových krajských zastupitelů v míčové hale KV Arény v Karlových Varech nevedlo ke zvolení nového vedení Karlovarského kraje. Hlavním důvodem je spor o funkci hejtmana, kterou kromě bloku 21 zastupitelů za STAN, Piráty, Volbu pro kraj, Místní a SNK1 požaduje také případný další koaliční partner reprezentovaný blokem ODS a KDU-ČSL se čtyřmi mandáty.

dezinfekce

„Zůstáváme na naší nabídce vůči partnerům ODS, KDU-ČSL – 1. náměstek hejtmana, jeden člen Rady a uvolněný buď člen zastupitelstva, předseda komise či výboru, podle dohody. S tím, že tato nabídka platí buď do akceptace nebo do doby než ODS s KDU-ČSL nám oznámí, že se vydávají jinou cestou,“ uvedl po ukončení jednání zastupitelů lídr jedenadvacítky Petr Kulhánek. 

Patovou situaci vnímá i zmíněný dvojblok ODS a KDU-ČSL, který jinak nachází s uskupením jedenadvacítky programovou shodu. V týdenní prodlevě mezi přerušeným jednáním zastupitelů nedostal dvojblok jinou nabídku.

„Žádný návrh od protistrany na toto téma nepadl. Samozřejmě padne-li, určitě ho řádně prodiskutujeme. Je možné, že se domluvíme na nějaké jiné variantě. Ale v tuto chvíli žádnou jinou cestu nevidím. V podstatě jsme zakopáni v příkopech. Do doby, než přijde z protistrany nějaký další návrh, tak se určitě dále nehneme,“ komentoval lídr ODS a možný kandidát na hejtmana Karel Jakobec. 

„My jsme se dalšími variantami nezabývali, protože pořád máme za to, že nabídka vůči ODS je vstřícná a vyvážená. Takto jsme jim to i prezentovali. Naše stanovisko znají. Sejdeme se k jednání zítra, tzn. v pátek,“ doplnil Kulhánek. 

Ani víkendová jednání a stav v době zpracovávání reportáže nepřinesly posun, a je otázkou, zda se tak stane do dalšího pokračování zasedání zastupitelů. To má proběhnout ve čtvrtek 26. listopadu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy