Region: Postupně se otevírají muzea a galerie

Např. Muzeum Karlovy Vary otevírá 5. května svá muzea v Karlových Varech a v Jáchymově. Otevírací doba bude nově (prozatím) od 10 do 17 hodin. Vstup bude možný pouze v respirátoru nebo nanoroušce s certifikací. Prohlídky muzea budou probíhat pouze pro jednotlivce a bez průvodců.

dezinfekce

Do té doby, a samozřejmě i poté, mohou zájemci navštívit nevelkou výstavu "Holby a korbele ze sbírek Muzea Karlovy Vary" ve Smetanových sadech u Alžbětiných lázní. Výstava pod širým nebem představuje nádoby prostřednictvím sedmi panelů s fotografiemi, zastoupeny na snímích jsou i různé materiály, z nichž se nádoby vyráběly, např. kamenina, porcelán, fajáns.

Dále své brány otevírá Galerie umění Karlovy Vary a její pobočky:
Galerie umění Karlovy Vary a Interaktivní galerie Becherova vila otevírají v úterý 4. 5. 2021 od 10:00 hodin. Letohrádek Ostrov znovuotevře v pátek 7. 5. 2021 od 10:00.

Těšit se můžete na následující nádherné výstavy, které jsou pro Vás připravené:
Hlavní budova:
Ludmila Padrtová – Krajinou k abstrakci
Výstava ve spolupráci s Alšovou jihočeskou galerií a Regionálním muzeem v Kolíně představí pozapomenutou představitelku abstraktního a informálního malířství, která od 50. let 20. století experimentovala v ústraní bez možnosti prezentovat svá díla v oficiálních galeriích. Autorka proslula tvorbou koláží, tušových kreseb a drobných pastelů v lyrizovaném tvarosloví.

Výstava potrvá do 20. 6. 2021

Interaktivní galerie Becherova vila:
Tomáš Bím – Ohlédnutí II
Malíř, grafik a ilustrátor Tomáš Bím (1946) okouzlí svými obrazy poetických krajin, jejich přívětivou atmosférou a výraznou barevností. Autorovy náměty zobrazují běžný život, který se jen na chvilku zdánlivě zastavil: opuštěná sportoviště, městské ulice, parky, dětská hřiště či pláže, místa jindy plná života, právě teď poněkud prázdná a pozastavená.

Výstava potrvá do 13. 6. 2021

Letohrádek Ostrov:
Josef Jíra – Divadlo světa
Výstava představí malířskou tvorbu významné osobnosti českého umění 20. století Josefa Jíry (1929–2005) v retrospektivním přehledu všech zásadních tematických okruhů jeho tvorby. Zastoupena bude jeho figurální malba, psychologicky motivovaný portrét, krajinomalba ad. Přehlídku doplní fotografie z umělcova života a početný výběr z jeho cestovních deníků.

Výstava potrvá do 4. 7. 2021

Jaroslava Pešicová – Jeviště nekonečných příběhů
Tvorbu malířky, grafičky a ilustrátorky Jaroslavy Pešicové (1935–2015) charakterizuje zobrazování mnohofigurálních scén – zpracovává podivuhodná dění v podivuhodných kompozicích plných pohybu a až barokních forem. Takový je i prezentovaný soubor grafických listů z let 1972 - 1982 z galerijních sbírek, kterým vévodí divadelní svět, naplněný absurdní poetikou i tajemností.

Výstava potrvá do 4. 7. 2021

Upozornění:
Galerie umění Karlovy vary a její pobočky jsou zpřístupněny veřejnosti za zpřísněných hygienických pravidel.


Chebské muzeum
Muzeum se veřejnosti otevře od středy 5. května. Vedle stálých expozic zde bude k vidění výstava Lidová architektura Chebska. 
V květnu můžete Muzeum Cheb navštívit od středy do neděle od 9 do 17 hodin.

Pro návštěvníky platí limit 1 osoba na 15 m2 vnitřní plochy a povinnost mít respirátor a udržovat rozestupy alespoň 2 metry, nejedná-li se o členy jedné domácnosti.


Zdroj:  Lev Havlíček
            Daniel Vrba
            fb město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy