Region: Podpis memoranda o spolupráci mezi Krajem a DofE (TV Západ)

V úterý 8. listopadu došlo na krajském úřadě k podpisu memoranda o spolupráci mezi Karlovarským krajem, zastoupeným hejtmanem Petrem Kulhánkem a regionálním zástupcem Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu DofE.

dezinfekce

Tato obecně prospěšná společnost realizuje i v ČR prestižní program neformálního vzdělávání a dobrovolnictví pro mladé lidi ve věku od 14 až 24 let. 

„Výsledkem má být, aby se školy nebály a zapojily se do toho programu. Zejména cílíme na školy odborné, případně integrované školy, kde chceme právě podpořit učitele, aby se do programu zapojili a byli těmi průvodce, a aby motivovali ty studenty, aby se do toho programu poté zapojovali dále,“ uvedl krajský radní Jindřich Čermák.

Program nabízí čtyři základní aktivity. 

„Je to rozvoj pohybu, sportu, je to rozvoj nějaké dovednosti mladých lidí. Je to rozvoj dobrovolnictví, což není moc tradiční a hodně mladých lidí, žáků, studentů neví, kde začít i když by chtěli pomáhat. A poslední aktivita je dobrodružná expedice, kdy mladí lidé vyrazí do přírody. My to máme jako olympiáda, bronzová, stříbrná, zlatá úroveň. A na bronz jsou to dva dny, jedna noc přežít ve volné přírodě, uvařit jedno teplé jídlo, postavit stan, ale základ je hlavně o komunikaci, o tom najít partu, najít kamarády se kterými může dělat aktivity,“ popsal ředitel společnosti Tomáš Vokáč.

Motivace mladých lidí ke studiu na vysokých školách, pracovního uplatnění i rozvoji sportovních a společenských dovedností stála u zrodu programu v roce 1956. Každý rok se zapojí zhruba 1 000 mladých Čechů a Češek, které podporuje okolo 300 školitelů, administrativních pracovníků a patronů. Mezi patrony patří například kuchařka Kristína Nemčková, rybář Jakub Vágner nebo cestovatel Dan Přibáň. V kraji se do procesu zapojila již některá Gymnázia a Obchodní akademie. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy