Region: Nenapravitelný žhář byl dopaden

Třiatřicetiletý muž ze Sokolovska se měl ve středu 8. července letošního roku vydat do jedné menší obce na Karlovarsku. V pozdních odpoledních hodinách měl přes oplocení vniknout do areálu firmy a následně do haly, kde bylo uskladněno seno a sláma. Po chvíli měl přistoupit k balíku slámy a ten zapálit. Následným požárem mělo dojít ke zničení téměř 400 balíků slámy a sena. Tímto svým jednáním měl muž způsobit celkovou škodu přes milion korun.

dezinfekce

Muž měl z místa okamžitě odjet na kole. Po několika minutách ho ovšem policisté nalezli i s jízdním kolem v příkopu u křižovatky poblíž obce, ve které balíky úmyslně zapálil. Muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,36 promile. Následně se muž policistům k zapálení balíků přiznal. Policisté ho zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Podobného jednání se třiatřicetiletý muž nedopustil poprvé. V roce 2017 měl na Karlovarsku úmyslně zapálit tři kontejnery na odpad. Před měsícem, tedy v polovině června letošního roku, jeho jednání řešili také policisté z Obvodního oddělení Chodov. Muž měl totiž během několika hodin zapálit kontejnery na odpad v Chodově a také v jedné okolní menší obci.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy