Region: Některé náborové příspěvky Kraje končí (TV Západ)

Karlovarský kraj ukončí vyplácení náborových příspěvků v oblasti pobytových sociálních služeb. Poptávka ze strany příspěvkových organizací po této formě motivace náboru nových zaměstnanců postupně klesala a v poslední době ji využívaly jen dvě organizace. Za poslední tři roky Kraj vyplatil zhruba 3,5 milionu korun.

dezinfekce

"Náborové příspěvky splnily svou historickou úlohu. Na základě doporučení Odboru sociálních věcí, kdy už se v podstatě vůbec nečerpaly, nežádalo se ně. Tak jsme vyhodnotili, že ty instituce sociální péče o ně přestaly žádat, tím pádem jejich personální zabezpečení je dostatečné a tudíž není třeba dále tento program držet dál," uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Celá řada náborových příspěvků zůstává, především ve zdravotnictví či v následné rehabilitační a hospicové péči.

"Kromě sociální oblasti máme stále funkční programy náborových příspěvků jak ve zdravotnictví, tak ve školství a můžeme k tomu přidat i řadu stipendijních programů zaměřené na vysokoškolské studenty," dodal hejtman. 

Přehled příspěvků najdete hlavním portále Karlovarského kraje na adrese www.kr-karlovarsky.cz v sekcích Zdravotnictví a Školství, mládež a sport. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy