Region: Lety z Karlových Varů v ohrožení nejsou

Možná jste v uplynulých dnech zaznamenali informaci o tom, že letecká společnost Smartwings neplánuje v příštím roce provozovat lety z menších regionálních letišť, jako jsou Pardubice, České Budějovice a Karlovy Vary. Cestující se ovšem nemusí bát, že by přišli o oblíbená letecká spojení do přímořských destinací.

dezinfekce

Letiště Karlovy Vary usilovně spolupracuje s cestovními kancelářemi a jejich alternativními dopravci na řešení vzniklé situace. Letecká sezóna by tak v příštím roce neměla být nikterak ohrožena. 

„Avízo leteckého dopravce Smartwings, že nebude obsluhovat regionální letiště, bereme na vědomí. Podle informací cestovních kanceláří, které uskutečňují zájezdy z karlovarského letiště, jednají o jiném dopravci a zájezdy na příští rok jsou ve standardním prodeji. Z tohoto pohledu pro nás není zásadní, se kterým dopravcem se k moři bude létat, ale že se plánované zájezdy uskuteční,“ komentoval překvapivé rozhodnutí společnosti Smartwings hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

O tom, že chystané ukončení letů ze strany Smartwings skutečně nenaruší příští turistickou sezónu, svědčí i prohlášení cestovní kanceláře Čedok, která organizuje zahraniční zájezdy z Karlových Varů. „CK Čedok vydala prohlášení, které jasně říká, že odlety z Českých Budějovic, Pardubic i z Karlových Varů klientům bude nabízet i v letní sezoně 2024. Prodej zájezdů, který je již spuštěn od poloviny srpna 2023, tak ve first minute pokračuje. Čedok spolupracuje v rámci celé skupiny ITAKA s různými leteckými společnostmi, lety z Karlových Varů budou tedy objednány u jiných aerolinek než Smartwings. V tuto chvíli už Čedok má pro naprostou většinu chystaných destinací z menších regionálních letišť na příští léto zajištěného jiného dopravce,“ uvedla jednatelka Letiště Karlovy Vary Alice Justina Undus.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy