Region: Kraj zadá vypracování dvou územních studií (TV Západ)

Osm let stará územní studie areálu krajských institucí v Karlových Varech bude aktualizována. Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu zadal prověření možností koncepce rozvoje areálu s ohledem na připravovaný nový územní plán.

dezinfekce

„První aktualizace územní studie bude z areálu Krajského úřadu. V areálu se dnes nachází řada institucí, ale je zde ještě i řada nevyužitých pozemků. V minulé studii byl např. naprojektován vědecko-technický park nebo Krajský archiv, který do současné doby nebyl vybudován. Územní studie je z roku 2011. Proto i ze stavebního zákona je nutné ji aktualizovat. Včera jsme rozhodli, že půjdeme touto cestou, ale zároveň chceme, aby Odbor regionálního rozvoje ještě předložil podmínky vyhlášení studie, abychom věděli jaká bude náplň a aby došlo ke koordinaci i např. s Odborem projektového řízení a Odborem Re:Startu,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. 

Územní studie bude po vložení dat do Evidence územně plánovací činnosti sloužit jako podklad pro závazná stanoviska orgánu územního plánování, umisťování staveb a rozhodování v území, případně jako podklad pro změnu územního plánu.

„V současné chvíli hovoříme o zřízení pobočky Českého vysokého učení technického, což by asi i tento areál splňoval. Ale určitě také hovoříme o tom, že by bylo dobré, pokud by zde pobočka byla, tak aby spíše byla v centru města. Takže předbíháme, ale je to např. jedna z věcí, jedna z otázek, která může být součástí územní studie, kterou se bude nějaká společnost zabývat. Karlovarský kraj má také zároveň již podepsané memorandum s Ministerstvem vnitra. V brzké době ho podepíšeme i s paní primátorkou města Karlovy Vary. Chtěli bychom vybudovat společné operační středisko, které by se právě také nacházelo v areálu Krajského úřadu. To bude také součástí aktualizace územní studie, kterou bude Karlovarský kraj zadávat,“ dodala hejtmanka.

Kraj také nechá zpracovat územní studii k západní části Krušných hor, která hlavně prověří současný stav dopravní infrastruktury, identifikuje hlavní problémy a navrhne řešení možností budoucího rozvoje a regulace území ve vztahu k turistickému využití a cestovnímu ruchu. A to pro časový horizont dalších 25 let.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy