Region: Kraj pomohl získat nového zubaře pro Ostrov. Na vybavení ordinace mu přispěje 1 milion korun

Novému zubnímu lékaři, Miroslavovi Duškovi, který si pro vybudování ordinace vybral město Ostrov, Karlovarský kraj schválil dotaci ve výši 1 milion korun, a to v rámci Programu na podporu vzniku a rozšíření ordinací zubních lékařů.

dezinfekce

Jeho ordinace s názvem GalleryDent mimo jiné zajišťuje ve vybrané pracovní dny zubní pohotovost v regionu. Podporu novému zubaři schválila Rada Karlovarského kraje na jednom ze svých posledních zasedání.

„Karlovarský kraj se dlouhodobě potýká s nedostatkem zubních lékařů. Mnohdy musí obyvatelé hledat pomoc za hranicemi našeho regionu, což je samozřejmě velký problém. Postupnými kroky se proto snažíme situaci zlepšit, přičemž jedním z nich je i podpora vzniku a rozšíření zubních ordinací. Oproti loňskému roku jsme navíc navýšili alokaci dotačního programu o 3 miliony korun. Celkem tak máme pro zubaře a jejich ordinace připraveno 5 milionů korun. Maximální výše podpory pak smí v jednom případě činit 1 milion korun,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Per Kulhánek.

Kromě této formy podpory se Karlovarský kraj zaměřuje také na studenty oboru zubní lékařství, kterým poskytuje stipendia. Pomocí motivačních příspěvků se pak snaží přilákat do regionu i čerstvé absolventy a motivovat zubní ordinace, aby mladé zubaře přijímaly na praxe. „Celkově Karlovarský kraj vyplácí v rámci celé České republiky jedny z nejvyšších příspěvků zdravotníkům a nabízí nejširší a nejucelenější okruh podpory pro studenty medicíny, začínající lékaře i ty s mnohaletou praxí. Kompletní přehled poskytovaných benefitů najdou zájemci na webu Lékaři Karlovarského kraje, který jsme spustili na konci minulého roku. Kromě informací o podpoře ze strany kraje zde nechybí ani informace o benefitech poskytovaných samotnými obcemi a městy,“ doplnil hejtman Petr Kulhánek.

Zdroj: Krajské listy


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy