Region: Koupaliště a kemp Michal letos uvítají návštěvníky řadou novinek

Čtyři velké koncerty, řadu sportovních událostí a nových atrakcí letos nabídne návštěvníkům areál přírodního koupaliště Michal na Sokolovsku. Koupaliště je s průzračnou vodou a nejdelším venkovním toboganem v ČR atraktivním lákadlem pro obyvatele kraje i turisty z naší země i sousedního Německa.

dezinfekce

Koupaliště se postupně rozvíjí a na oblibě získává rovněž kemp, který je přímo na břehu jezera s pláží dlouhou více než 500 metrů. Změny a novinky pro letošní rok vycházejí z požadavků návštěvníků. „Během minulé sezóny jsme hodně naslouchali lidem a zajímalo nás, co se jim na koupališti líbí a kde vidí prostor pro změny. Chtěli bychom, aby se na Michal rádi vraceli a vnímali, že jsme skutečně areál upravili podle jejich představ. Loni se ukázalo, že návštěvníci postrádají v horkých letních dnech plochy, kde by si mohli odpočinout ve stínu. To jsme vyslyšeli a letos vybudujeme 13 přístřešků, které umístíme přímo na pláž. Podobně dalším námětem ke změně bylo posezení ve stínu u stánku s občerstvením.  V tuto chvíli jsme ve fázi projektových prací na vybudování velké pergoly a zastřešení, které by mělo uchránit od sluníčka,“ vysvětluje Luboš Klíma, obchodní a marketingový ředitel společnosti Sokolovská uhelná a skupiny SUAS GROUP.

Těšit se mohou i milovníci různých atrakcí na vodě i souši.  „Víme, že vodní atrakce jsou velmi populární, a zároveň se snažíme dbát na bezpečnost návštěvníků. Kromě „plovoucího ostrova“, který rozšíříme o tři další prvky, budeme mít novou vodní trampolínu, již propojíme se stávajícími dvěma. A velkým lákadlem se určitě stanou takzvané vodní houpačky neboli „banán“. Děti budou moci také na travnaté ploše vyzkoušet provazovou pyramidu. Chystáme se přemístit a opravit hřiště na minigolf, a hlavně nabídnout další místa pro kempování,“ dodává Pavel Walta, správce koupaliště. Podle něj se kemp bude pro letošek rozšiřovat o dalších 24 elektrifikovaných míst a kempaři budou mít k dispozici nový rezervační systém i kompletní elektronické řešení na příjezdu a odjezdu.  

K jezeru ale míří čím dál častěji také fanoušci různých hudebních skupin a festivaloví hosté. „Letos se nám podařilo domluvit čtyři velké hudební akce. Na zahájení celé sezóny koupaliště a kempu, které se koná v sobotu 3. června, jsme pozvali jednu z hvězd české hudební scény, kapelu MIG21, Support Lesbiens a další kapely, v červenci přitvrdíme na koncertu skupiny Trautenberk a dalších rockových formací, ve stylu „oldies“ pak budou Kroky Michala Davida a srpen bude patřit hitům kapely Mirai,“ uvádí Luboš Klíma. 

Ten stál také loni u zrodu nové tradice závodu dračích lodí. „Akce se i přes nepřízeň počasí velmi povedla. Letos jsme závody posunuli na sobotu 17. června a už teď se hlásí zájemci, kteří loni soutěžili, a chtějí se znovu zúčastnit. Přemýšlíme o tom, čím akci ještě vylepšit a nabídnout závodníkům i divákům skvělý zážitek. Další sportovci a fanoušci si přijdou na své během letního závodu horských kol, při beach volejbalovém turnaji, turnaji ve vodním pólu nebo triatlonových závodech. Moc se na všechny těšíme a budeme si přát hezké počasí po celé léto,“ uzavírá Klíma.

Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024