Region: Karlovarští celníci zajistili další alkohol bez dokladů

Karlovarští celníci zajistili od začátku letošního roku ve svém regionu více než 1 500 lahví alkoholu bez dokladů.

dezinfekce

V průběhu měsíce května prováděli v karlovarském regionu mimo jiné kontroly zaměřené na ochranu vnitřního trhu a spotřebitele. Zaměřili se nejen na restaurace a hospody, ale také na tzv. „večerky“ a další prodejny. Vzhledem k tomu, že se stále opakuje stejný scénář, kdy se na pultech prodejen objevuje nezdaněný alkohol, zajímali se celníci nejen o správné značení alkoholu kontrolními páskami, ale také o to, zda prodejci mají k těmto vybraným výrobkům doklady prokazující jejich zdanění. Jen od začátku května odhalili karlovarští celníci v prodejnách bezmála 300 lahví alkoholu bez dokladů.  

Příslušníci oddělení Dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj zajistili v provozovnách karlovarského regionu od začátku letošního roku téměř 1 000 litrů (více než 1 500 lahví) alkoholu bez dokladů. Kontrolované osoby nepředložily k části lihovin doklady prokazující jejich zdanění v souladu s ustanovením zákona o spotřebních daních. V jedné z prodejen celníci dokonce odhalili několik lahví bez kontrolních pásek, čímž prodejce porušil zákon o povinném značení lihu. 

Případy budou předány na daňové oddělení k doměření spotřební daně a dalšímu šetření na právní oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Zdroj: Celní správa

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy