Region: Karlovarští celníci vybrali v loňském roce téměř 950 milionů korun

Příslušníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj vybrali v roce 2023 na cle, daních a ostatních poplatcích téměř 950 milionů korun.

dezinfekce

Jednou z priorit celníků je správa spotřebních daní. Karlovarští celníci v loňském roce vyinkasovali na daních z minerálních olejů, lihu, vína, piva, tabákových výrobků a ekologických daních více než 640 milionů korun, z nichž bezmála 616 milionů korun činila spotřební daň z lihu. Inkaso v rámci ekologických daní dosáhlo částky téměř 18 milionů korun. 

Za zboží dovezené ze zemí mimo EU vybrali příslušníci clo ve výši téměř 60 milionů korun, z toho bezmála 45 milionů odvedli do rozpočtu EU. 

Kontroloři z oddělení následných a daňových kontrol provedli u subjektů v roce 2023 celkem 27 kontrol, z nichž 20 bylo pozitivních. Doměřili více než 4 miliony korun. 

Příslušníci správního trestání projednali ve správním řízení přes 350 případů a uložili 240 pokut v celkové výši přesahující 4,8 milionů korun. Nejčastěji byly uloženy pokuty za porušení zákona o pozemních komunikacích, zákona o spotřebních daních a nejvyšší pokuty byly uloženy za porušení zákona o hazardních hrách.  

Úspěšný rok mají za sebou i pracovníci správy příjmů a vymáhání. Celkově v roce 2023 vybrali v rámci dělené správy, jež má za úkol výběr a vymáhaní peněžitých plnění, jež byla uložena jinými správními orgány, bezmála 235 milionů korun.

Zdroj: Celní správa

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy