Region: Karlovarský kraj navštívil rekordní počet turistů

Na základě dat Českého statistického úřadu si ho jako dovolenkovou destinaci v první polovině roku 2023 zvolilo 613 000 návštěvníků. Letošní nárůst turistů překonal i rekordní rok 2019 a jedná se o historicky nejlepší výsledek.

dezinfekce

„Náš region nabízí turistům spoustu atraktivních zážitků, ať už je to krásná příroda, nebo lázeňské a wellness pobyty. Krajina Krušných hor je pro řadu tuzemských obyvatel stále nepoznaným místem, což je obrovská škoda, protože nabízí spoustu míst k objevování, které si můžete užít naplno bez davů turistů,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje s gescí v oblasti lázeňství, cestovního ruchu a UNESCO Vojtěch Franta, s tím, že ve srovnání s rokem 2022 se návštěvnost regionu zvýšila o 21,4 %, což je nejvíce v celé České republice.

Současně se změnil poměr českých a zahraničních turistů, kteří do Karlovarského kraje zavítali. „Z důvodu pandemie a následného válečného konfliktu na Ukrajině byly uzavřené hranice, tudíž se proměnila i tradiční zahraniční klientela. V kampani jsme se tak více zaměřili na domácí turisty a jak ukazují data, podařilo se nám navázat, ba i překonat vynikající čísla z předkovidové doby,“ dodal náměstek Vojtěch Franta.

Ke zvýšení návštěvnosti regionu přispěl také úspěšný zápis lázeňského trojúhelníku – Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně – na Seznam světového dědictví UNESCO v roce 2021. Spolu s lázeňskými městy se na seznamu nachází také Hornický region Erzgebirge/Krušnohoří. V rámci přeshraniční spolupráce s německým Saskem se v současné době intenzivně pracuje na přípravě projektu Stříbrná stezka/Silberstrasse.

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy