Region: Hejtman jednal s vedením kynšperské věznice

V rámci jednání projednal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek spolu s ředitelem Petrem Popelářem zejména možnosti širšího zapojení odsouzených do pracovního procesu.

dezinfekce

Dnes jsou k dispozici pracovní místa, ať uvnitř věznice nebo v regionu u zaměstnavatelů, pro přibližně 220 odsouzených. V ideálním případě by se měl stav pohybovat někde mezi 400-500 pracovními místy. Zaměstnávání odsouzených  sebou nese pro firmy řadu benefitů, o kterých mnoho z nich nemusí vědět. Ať už jde o nulový nájem výrobních prostor ve věznici nebo mzdové úlevy včetně různých náhrad. 

Účastníci jednání se proto domluvili, že osloví vytipované společnosti, které využívají profesí slučitelných s režimem odsouzených, propojí se s nimi a prodiskutují možnosti zaměstnávání odsouzených. „Nejenže je taková spolupráce výhodná pro obě strany, ale využívá také lidského potenciálu v nápravném zařízení, kde je řada lidí ochotných pracovat, ale nemají k tomu příležitost. V neposlední řadě vyšší zaměstnanost zlepšuje sociální klima ve věznici a eliminuje tak negativní jevy chování odsouzených,“ doplnil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy