Region: Farmářské trhy v Mariánských Lázních mají novou adresu

V sobotu 1. 4. 2023 odstartuje již 8. sezóna farmářských trhů v Mariánských Lázních. Mění se místo konání trhů; již se nebudou pořádat na mlátové ploše v parku u „Cup Vitalu“, ale nově budou probíhat na dlážděné ploše Masarykovy ulice u sousoší dvou monarchů.

dezinfekce

„Změna místa konání farmářských trhů je čistě z praktických důvodů. Mlatový povrch chodníku, kde se trhy konaly, není podle mě nejvhodnější, zvláště když prší, nebo po dešti. Nové místo vyzkoušíme a uvidíme, jestli bude lepší nejen z hlediska údržby. Na dlažbu nebudou vjíždět automobily, aby ji nepoškodily. Pracujeme i na vybudování nové tržnice, která bude přívětivější jak pro prodejce, tak pro návštěvníky.“ říká starosta Martin Hurajčík

Lokace je de facto stejná, nové místo je pouze přes silnici, výrazně lepší je však krásný zpevněný povrch „Masaryčky“. Kromě místa konání se poněkud mění i provozní doba, která je upravena na 9:00–16:00 (původně 9:00–15:00). Sezóna trhů začíná 1. 4. 2023 a končí 25. 11. 2023. Potkávat se budeme opět každý týden v sobotu. 

Těšit se můžete prakticky na všechny pravidelné prodejce. Nebude chybět velký stánek s oříšky a sušeným ovocem, sladké i slané pečivo, kromě medu a svíček bude k mání také pivo Chodovar. Dále dorazí kompletní sestava uzenářů, budou zde také Maminčiny dobroty či nejrůznější přírodní produkty. Organizátoři slíbili, že v průběhu roku doplní nabídku i příležitostní prodejci nabízející převážně sezónní sortiment.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy