Region: Druhá etapa Stříbrné stopy zve do Perninku

Seriál turistických výšlapů krajinou Krušnohoří začal v květnu etapou, která nás provedla hornickou krajinou Jáchymova. Tentokrát nás Stříbrná stopa zavede do Perninku a jeho okolí. Projdeme se kolem rašeliniště, uvidíme unikátní železniční most a navštívíme téměř zapomenuté kraje zaniklých obcí. Setkáme se osobně s legendárním skokanem na lyžích Rudolfem Höhnlem. Na všechny účastníky samozřejmě opět čeká v cíli příjemné osvěžení z pivovaru Rudohor.

dezinfekce

Na start (fotbalové hřiště v Perninku) se můžete dostavit v čase 9–11 hodin, u registrace od nás dostanete mapu, menší občerstvení na cestu (pití a sušenka) a malý dárek. Rozhodnutí, zda běžet nebo jít, necháme na vás. V cíli dostane každý účastník malé pivo nebo limonádu. Ze všech registrovaných vylosujeme výherce rádia DAB od Českého rozhlasu Karlovy Vary. Pro děti budou přichystány účastnické listy.

Seriál s názvem Stříbrná stopa si pro veřejnost připravili Nadace St. Joachim a Český rozhlas Karlovy Vary. Naším cílem je ukázat krásu nedotčené přírody Krušných hor, předat účastníkům zajímavosti z regionu, kterým trasa prochází, setkat se u společné aktivity a vzájemně se blíže poznat. Ve třetí etapě (16. července) vyrazíme z Nových Hamrů na Jelení. Čtvrtá (13. srpna) etapa povede kolem Ryžovny a v jejím závěru se můžete těšit i na hudbu, táborák a buřty. Partner etapy si zde pro děti připravil i soutěže o drobné ceny. Poslední, pátá etapa (17. září), nás zavede na vrcholky Krušných hor. Na závěr celého seriálu u pohodové muziky předáme ocenění všem, kteří s námi všech pět etap zvládli nebo se na trati zařadili mezi nejrychlejší. Patrony dalších etap budou krušnohorský spisovatel Štěpán Javůrek, ředitel Montanregionu Krušnohoří Michal Urban a hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek, který nad Stříbrnou stopou převzal záštitu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy