Region: Dožínky na milíkovském statku

V srpnu tradičně vrcholí sklizeň obilí. Její ukončení se v minulosti neobe­šlo bez slavnosti dožínek. Této staré tradici letos již podruhé dostojí také Muzeum Cheb, které na sobotu19. srpna od 10:00 do 17:00 připravuje akci nazvanou Dožínky na milíkov­ském statku.

dezinfekce

Po celý den bude připraven bohatý program. Vnitřní i venkovní prostory statku oživí ukázky tradič­ních řemesel a prací, které v minulosti patřily k životu na hospodářství, jako je například pletení košíků, výroba štípaných šindelů, ruční mlácení obilí, předení na kolovratu či paličkování krajek. Některé práce a řemesla si bude možné vyzkoušet. Chybět nebu­dou ani domácí zvířata, která před­staví chovatelé z Lipové, či historická zemědělská technika, kterou dovezou členové Traktor klubu Skalná. Těšit se můžete i na komentované prohlídky statku. Pro děti budou připraveny dnes již pozapomenuté dětské hry, které si jistě rádi připomenou i jejich rodiče a prarodiče.

O dobrou náladu se postará do­provodný folklórní program. S ukáz­kami hry na citeru a zpěvem v eger­landském nářečí vystoupí rodinné duo Malaboum z Plachtína u Nečtin, lidové písničky zahraje harmonikář František „Franz“ Severa z Rudného u Nejdku. O dudáckou muziku se postará Milan Jelínek z Aše. Děti se mohou těšit na odpolední pohádku v podání herců chebského divadla.

Představí se také úspěšné regi­onální potraviny a výrobky. Chybět nebude ani občerstvení, protože do­žínky se bez dobrého jídla a pití nikdy neobešly.

Bližší informace získají zájemci prostřednictvím připravovaných pla­kátů nebo na www.muzeumcheb.cz a na sociálních sítích Muzea Cheb.

Text: Muzeum Cheb¨

Zdroj: Město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy