Region: Chodováci si pomáhají, sportem i sbírkou

Chodováci opět věnují potřebným spoluobčanům desítky tisíc korun. Peníze mezi sebou vybrali navzdory době, kdy současná ekonomika není v nejlepší kondici.

dezinfekce

Například tradiční sportovní akce Maxištafeta, která má letos za sebou 23. ročník, zaznamenala dokonce rekordní výtěžek. Pořadatelé po závodě v kasičce napočítali 13 554 korun. Ty pravidelně putují na podporu stacionáře Mateřídouška.

Podobnou sumu se podařilo získat z další dnes už zavedené běžecké akce, a to Chodovské vlečky. Dobrovolné vstupné a startovné nakonec dalo dohromady částku ve výši 17 100 korun. Peníze věnují organizátoři Matějovi, kterému byla v loňském roce diagnostikována závažná nemoc.

K Mateřídoušce míří i 16 021korun od chodovských nohejbalistů. Ti ji získali ze sbírky konané v rámci zářijového 6. ročníku turnaje O pohár starosty města.

Pozadu nezůstává ani městský nadační fond Chodov pomáhá, kam kromě organizací přispívají také obyvatelé města. Ten na začátku školního roku uvolnil ze svého účtu 27 000 korun na základní vybavení pro prvňáčky ze všech chodovských škol.

Na jaře letošního roku poskytl fond příspěvek 100 000 korun na nákup automobilu pro studentku na invalidním vozíku.

Zdroj: Město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy