Před 130 lety navštívil Mariánské Lázně spisovatel Mark Twain

Osobnost spisovatele Marka Twaina není třeba dlouze představovat. Většině se totiž okamžitě vybaví jedna z jeho nejslavnějších knih Dobrodružství Huckleberryho Fina. Málokdo už ale ví, že autor povídek, humoresek či románů navštívil Mariánské Lázně. Jeho návštěva tehdy unikla pozornosti veřejnosti, dokonce i jeho překladateli. A právě výročí této návštěvy si v lázeňském městě připomenou výstavou.

dezinfekce

Návštěvníci se budou moci seznámit se zajímavostmi ze života spisovatele a podrobnostmi týkajícími se jeho návštěvy v Mariánských Lázních. K vidění bude také sbírka autorových knih vydaných v České republice a oblíbený dětský film natočený na motivy knihy Dobrodružství Toma Sawera. Připraven bude také zajímavý kvíz.

Vernisáž výstavy se bude konat v pondělí 9. srpna 2021 od 17 hodin v Městské knihovně. Následovat pak bude vystoupení jazzové skupiny. Výstava se uskuteční pod záštitou velvyslanectví USA v České republice.

Pobyt spisovatele v Mariánských Lázních připomíná pamětní deska instalována na „Stezce spisovatelů.“ Ta je věnována slavný osobnostem, které lázeňské město navštívily.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy