Povodně v Německu

"Není to tak dlouho, co po ničivém tornádu na Moravě, nám naši němečtí sousedé bez váhání pomohli. Ihned po informacích o tornádu na Moravě se ze sousedního Německa organizovala humanitární pomoc pro postižené obce po ničivém tornádu, kterou jsme distribuovali na postižená místa. Během několika dnů se jen u nás nastřádalo bezmála 6 tun pomoci a právě 4 tuny byly ze sousedního Německa," uvádí na svých facebookových stránkách Hasiči Nejdek.

dezinfekce

"Od oblečení, pokrývek, ručního nářadí, dezinfekčních prostředků, hraček a různého vybavení včetně prostředků pro provizorní opravy," vyjmenovali hasiči.

"Nyní je to právě oblast severního Porýní Vestfálsko a Porýní - Falát , která po bleskových povodních volá o pomoc. V oblasti je pohřešováno více než 1000 osob a obětí na životech je prozatím 95, ale toto číslo není konečné. Hasiči Nejdek, pořádají stejně jako při tornádu na Moravě sbírku materiální pomoci, budeme dále distribuovat přes Hasičský sbor v Beierfeldu, a ten bude pomoc zajišťovat dále na postižená místa v Německu," dodávají.

Potřebné věci:
Hygienické potřeby, desinfekční prostředky, košťata, kýble, pracovní rukavice, holínky, pracovni oděvy, balená voda, trvanlivé potraviny, baterie, svítilny, ošacení, deky, spacáky, atd.

Sbírka probíhá:
Pondělí 16:00 - 18:00
Středa   16:00 - 18:00
Sobota  16:00 - 18:00


Zdroj: fb Hasiči Nejdek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 17.07.2021 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy