Pomezí nad Ohří: Celníci zajistili nelegální automat v nočním klubu

Celníci v boji proti nelegálnímu hazardu nepolevují. Tentokrát zajistili nelegální automat v nočním klubu v Pomezí nad Ohří.

dezinfekce

Jednou z mnoha kompetencí Celní správy České republiky je kontrola provozování hazardních her. Příslušníci oddělení dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj vykonávají dozor v oblasti provozování hazardních her podle zákona o hazardních hrách a souvisejících předpisů. Zaměřují se jak na nelegální, tak i na legální provozování hazardních her.

Na konci minulého týdne prováděli příslušníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj kontrolu zaměřenou na provozování hazardních her mimo jiné v jednom nočním klubu v příhraničí. V průběhu této kontroly zjistili provozování hazardní hry, ke které nebylo uděleno povolení dle zákona o hazardních hrách. Nelegální technické zařízení celníci zajistili.  

Dále při kontrole odhalili 29 lahví lihovin, u 15 z nich nebylo prokázáno zdanění, kontrolovaný subjekt neměl k lihovinám doklady prokazující jejich zdanění v souladu se zákonem o spotřebních daních. Dalších 14 lahví lihovin dokonce nebylo označeno kontrolní páskou v souladu se zákonem o povinném značení lihu, z uvedených lihovin byly odebrány vzorky. 

Nelegální automat i zajištěné lihoviny celníci z provozovny nočního klubu odvezli do skladu celní správy. Zjištěná porušení zákona budou projednána v rámci správního a daňového řízení. 

Zdroj: Celní správa ČR


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy