Policisté ČR a SRN se zúčastnili školení

Ve dnech 23. října až 25. října 2019 se uskutečnilo v rekreačním zařízení Policie České republiky na Bublavě pod záštitou Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje již deváté školení společných hlídek Policie České republiky a Policie Spolkové republiky Německo s názvem Společné formy nasazení.

dezinfekce

Školení se zúčastnili policisté cizinecké a pořádkové policie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, policisté Spolkové policie Německa ze služeben Selb, Klingenthal a Waidhaus a taktéž příslušníci Bavorské pohraniční policie. Po celou dobu školení byla zajištěná přítomnost tlumočníka Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

Slavnostního zahájení se ujal náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje pro vnější službu plk. Mgr. Jiří Matouš, který účastníky na Bublavě přivítal a popřál jim příjemný průběh školení.

Každý den semináře měl pestrý program. Policisté probírali například drogovou problematiku v příhraniční oblasti nebo probírali také teorii právní praxe, a to přímo zákonná oprávnění policistů ČR a SRN. Policisté se také věnovali problematice portrétní identifikace a nelegální migraci. Nezůstalo však pouze u teorie. Policisté nacvičovali také taktiku zákroku ve společné hlídce a proběhly i praktické střelby na střelnici – střelby z vozidla a obrana hlídky při napadení ozbrojeným pachatelem.

Na závěr proběhlo vyhodnocení semináře a poslední porada. Bylo to rozhodně zajímavé a přínosné školení pro všechny zúčastněné. Tato školení se pro velkou úspěšnost budou opakovat i v budoucnu.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy