Počerny: Pozvánka na netradiční závod Pivomléčný běh

Netradiční běžecký závod se uskuteční v sobotu 16. října mezi Mírovou a Karlovými Vary - Počerny. V jeho průběhu budou totiž účastníci střídavě pít mléko a pivo. Zhruba tříkilometrový závod začíná ve 14 hodin a nese název Pivomléčný běh Míry Krušného z Mírové za Josefem Loschmidtem do Počeren.

dezinfekce

„Jedná se o recesistický závod, přičemž se poběží podle fáborků po účelových komunikací lesem a mezi loukami," uvedl Roman Šilpoch, předseda pořádajícího Spolku přátel Počeren a Josefa Loschmidta.

„Než běžec vyrazí na trať, musí vypít deci mléka," pokračoval předseda s tím, že připravené bude i bezlaktózové mléko pro alergiky.

„Po zhruba každých pěti stech metrech budou zastávky, u kterých budou závodníci na střídačku pít třetinku piva a na dalším decku mléka. Končí se v hospůdce na hřišti v Počernech dopitím poslední třetinky piva, až pak se změří výsledný čas," dodal Šilpoch s tím, že doping v podobě štamprdle je tentokrát povolený.

Start recesistického závodu je na konci obce Mírová ve směru silnice do Jimlíkova, kde ji přetíná horkovod z Vřesové. Startovné je pro nečleny spolku padesát korun, přičemž děti nic neplatí. Narozdíl od dospělých budou pít na stanovištích decku limonády. Pro nejlepší závodníky v mnoha dětských, dámských a pánských kategoriích budou připraveny drobné ceny a také medaile s vyobrazením zapomenutého génia fyziky a chemie Josefa Loschmidta. Na stanovištích bude k dispozici také toaletní papír pro případ nenadálých zažívacích potížích. Ženy mají prostor vlevo od cesty, muži vpravo! ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

„Jedná se o 63. ročník závodu, přičemž před více než sto lety s jeho pořádání přišel Míra Krušný z Mírové. Na začátku tohoto tisíciletí se uskutečnilo několik dalších obnovených ročníků. Nyní bude tradice obnovena podruhé," popsal pamětník pivomléčných běhů Karel Soukup z Mírové.

„Mezi běžci byl pivomléčný běh vždy velmi oblíbený, protože si při něm takřka vždy vylepšovali svá běžecká maxima, jak pospíchali do cíle," připomněl pamětník genialitu propojení konzumace dvou zcela rozdílných nápojů při běhu na čas.

                       
Zdroj: Roman Šilpoch, předseda Spolku přátel Počeren a Josefa Loschmidta 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 14.10.2021 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy