Plesná: Na pivním festivalu převzali hasiči dva vozy (TV Západ)

Letošní pivní festival v Plesné měl kromě ochutnávky řady nejrůznějších značek oblíbeného nápoje, kulturního programu i radostnou skutečnost pro místní dobrovolné hasiče. Získali dva vozy do svého parku.

dezinfekce

V sobotu 15. července se stalo v místní čtvrti Šneky. Evangelický farář Petr Tomášek během zahájení akce požehnal techniku i osádky.

„Aby ochránila nejenom ty vozidla, ale samozřejmě i ty naše členy dobrovolných hasičů a vždy když vyjedou k zásahu, aby se v pořádku vrátili domů,“ popřál dobrovolným hasičům starosta města Plesná Petr Schaller.

S novými vozy zlepší hasiči své vybavení již dosluhujícího vozového parku.

„Vozidlo nahradilo 40 let starý vůz Škoda 706 – říká se tomu Trambus a nové dopravní vozidlo nahradilo taky už několik let starý vůz VW, který byl ještě předtím, než se dostal do hasičských služeb, ve službách Policie ČR. Takže technický stav těchto dvou vozidel již neodpovídal standardům, abychom plnili dobře svoje poslání. Cisternová automobilová stříkačka, co stojí tady za námi, je vybavena podle standardů, které je potřeba  - tzn., že je tam elektrocentrála, osvětlovací stožáry, čerpadlo o výkonu 1500 litrů za minutu, cisterna o velikosti 2200 litrů, asi přes 30 litrů pěnidla, hadice, vyprošťovací zařízení – to tam tedy teď zrovna nemáme, protože ho máme v prvovýjezdovém vozidle, to je vozidlo Liaz, ale postupně toto vozidlo bude dovybaveno. Je připraveno tak, abychom dokázali zasahovat u každých zásahů, na které nás Krajské operační středisko povolá,“ uvedl starosta SDH Plesná Martin Polívka.

Místní hasiči nejčastěji vyrážejí na technické zásahy, požáry tvoří jen asi 40 %. Ve výjezdové jednotce je 20 členů. Zdejší sbor čítá na 80 členů, polovinu tvoří děti. A pro ty byl také na pivním festivalu připravený program. Zazpívaly si a zatančily.

To dospělí měli možnost ochutnat pivo z celé republiky, především produkci malých soukromých pivovarů.

„Máme 14 druhů piv. U každého piva je i na výběr jídlo. Je tady samozřejmě i sortiment pro děti a atrakce, kdy se mohou povozit na pivovarském voze s koňmi. Dneska, stejně jako vloni, nám zazpívá místní zpěvačka – tentokrát to bude Hanka Bělohoubková a po programu pro dospělé a po soutěžích přijede Elvis. Vypadá to navzdory nepřízni počasí výborně, já bych řekla, že těch 600 lidí by mohlo zase přijít jako vloni. Je to hrazené z Evropské unie, takže jsme pozvali partnerské město Eichenzell. Těsně před pivním festivalem se hrál fotbalový zápas s Bad Brambachem, takže přijeli i fotbalisté z Bad Brambachu,“ doufala vedoucí zdejšího Městského kulturního střediska, knihovny a Infocentra Doris Bigasová.

Lidí se nakonec přišlo podívat okolo tisíce a pořadatelé tak mohli být spokojeni.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy