Památný den sokolstva uctili sokolové vyvěšením vlajky u krajského úřadu

Sokolové z župy Karlovarské si dnes za přítomnosti hejtmana Karlovarského kraje připomněli významný den České republiky, kterým je Památný den sokolstva. Na uctění památky tohoto dne vyvěsili sokolové vlajku České obce sokolské před budovou Krajského úřadu Karlovarského kraje.

dezinfekce

„Je mi ctí, že si dnes můžeme společně připomenout významný den, kterým je smutné výročí takzvané „Akce Sokol.“ Ta měla jediný cíl, a to v noci ze 7. na 8. října v roce 1941 postupně zlikvidovat organizaci Sokol včetně jejích čelních představitelů. Aktem vyvěšením vlajky České obce sokolské se přidáváme k aktivitě všech krajů České republiky a připomínáme si tak odvahu a hrdinství sokolů,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Slavnostního vyvěšení vlajky se zúčastnili zástupci Sokolské župy Karlovarské spolu se zástupci místní tělocvičné jednoty. Vlajka České obce sokolské bude před budovou krajského úřadu vyvěšena po celý den a připomene tak osudy sokolských žen a mužů, kteří položili své životy v protinacistickém odboji.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.10.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy