Ostrov: Zabránění požáru, nezletilá dívka pod vlivem alkoholu, nalezení pacienta z psychiatrické léčebny či záchrana psa

Události ve městě Ostrov za měsíc červenec 2017 z pohledu městské policie.

dezinfekce

Dne 2.7.2017 ve 22:14 hodin přijala hlídka MP Ostrov oznámení od muže, který sdělil, že mu neznámý mladík převrhl popelnici a nejspíš se poranil, neboť byl silně zakrvácený. Hlídka MP po příjezdu na místo zjistila, že jsou na chodníku čerstvé stopy krve a vydala se hledat zraněného muže. Následně bylo přijato druhé oznámení o zkrvaveném muži, který v ul. Masarykova bouchá do vozidel. Strážníci se vydali na místo a zde zastihli agresivního muže, který se dal na útěk hned poté, co hlídku spatřil. Hlídka však muže dostihla u restaurace v ul. Severní. Jelikož se muž choval agresivně a měl snahu hlídce opět utéct, byla mu nasazena služební pouta. O situaci byla vyrozuměna PČR Ostrov, která se na místo zanedlouho také dostavila. Vzhledem k tomu, že muž silně krvácel z pravé ruky, byla na místo přivolána RZS, která provedla ošetření pouze na místě, protože se muž choval k posádce RZS agresivně, nespolupracoval a ošetření v nemocnici odmítl. Po domluvě s lékařkou RZS byl podnapilý muž převezen ve spolupráci s PČR na PAZS Sokolov.

Dne 4.7.2017 v 19:23 hodin bylo přijato oznámení formou SMS, ve které bylo hlídce MP sděleno, že se v ulici Lidická zřejmě nacházejí dvě nezletilé slečny pod vlivem alkoholu. Po příjezdu na uvedené místo byly zjištěny slečny odpovídající popisu. Na základě oznámení a podezření z konzumace alkoholu byl dívkám ve věku 12 a 16 let proveden test na přítomnost alkoholu v dechu. U mladší bylo naměřeno 0,6 promile. U starší se přítomnost alkoholu v dechu nepotvrdila. O zjištěné události a výsledku provedeného testu byla informována pracovnice MěÚ Ostrov, odboru sociálních věcí a zdravotnictví. Po konzultaci bylo domluveno předání mladší dívky hlídkou MP Ostrov její matce a následující den předání úředního záznamu k zjištěné události.

Dne 16.7.2017 přijala hlídka MP žádost od PČR Ostrov o asistenci při dopadení pacienta z psychiatrického oddělení v Nemocnici Ostrov. Po příjezdu k nemocnici dostala hlídka MP instrukce a popis muže, který utekl. Hlídky MP a PČR Ostrov se poté muže vydaly hledat, strážníci prověřili katastr města, avšak s negativním výsledek. Poté se obě hlídky opět dohodly na pátrání v přilehlých obcích. Hlídka MP tedy vyjela směrem Květnová, kde si na stezce pro cyklisty povšimla zmateného polonahého muže odpovídajícímu popisu, vydala se tedy přes Květnovou ihned na místo, kde byl viděn muž a zde ho nalezla a zadržela jej do příjezdu hlídky PČR ostrov, která se po chvíli na místo dostavila a muže odvezla zpět do nemocnice.

Dne 21.7.2017 v 17:03 hpdin byla na služební telefon přijata SMS o kouři z okna v ul. Hlavní. Hlídka MP Ostrov ihned vyjela na místo, kam se dostavila jako první. Přes sousední byt se dostala na balkon bytu, ve kterém mělo dojít k požáru a zde se přes otevřenou ventilaci hlídce MP podařilo otevřít okno a dostat se do bytu. Zároveň se na místo dostavila PČR Ostrov, která se do bytu dostala vykopnutím vchodových dveří. V zakouřeném bytě se nikdo nenacházel a dále bylo zjištěno, že majitel bytu ponechal hrnec s jídlem na zapnuté plotně. Hlídky společně před příjezdem hasičů vyply sporák a pootvíraly okna. Následně se dostavily 3 jednotky hasičů, které provedly odvětrání. Majitel bytu byl zanedlouho nalezen u Družby, kde mu byla vysvětlena situace a muž se ihned vydal k domovu.

Dne 26.7.2017 ve 23:42 hodin byla strážníky přijata žádost o asistenci od PČR při vyproštění psa uvízlého v bráně plotu v Hroznětíně v ul. Odeřská. Po příjezdu na místo byla psovodem MP provedena fixace tlamy psa proti kousání, protože byl pes značně vystresovaný. Po marném pokusu o vyproštění psa bylo nutné naříznutí části brány, která následně povolila, a pes byl vysvobozen. Pes byl poté hlídkou MP převezen do útulku Bety.


Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy