Ostrov: Ve městě se konal turnaj pIšQworek

Ve středu 15. 11. 2017 se v moderních prostorách Střední průmyslové školy v Ostrově uskutečnil oblastní turnaj pIšQworek, jehož cílem bylo nalézt dva nejlepší týmy, které postoupí do krajského kola soutěže. Celkem se na tomto turnaji sešlo 8 týmů.

dezinfekce

Na začátku se týmy rozdělily do dvou skupin po čtyřech, kde hrál každý s každým. Ve skupině A se vedl velmi vyrovnaný souboj, většina střetnutí zde končila těsně kolem remízy. Ve skupině B to ještě dotáhli k dokonalosti s počtem tří remíz a zbytkem velmi vyrovnaných zápasů. I přes to ale některé týmy na tom byly lépe než jiné. Například tým Pjůrskill ve skupině B měl jednu výhru a dvě remízy. Naopak z povzdálí to jistili Kozlíci Loket se dvěma remízami a prohrou.

Ve skupině A se vedlo dobře týmům Stresující situace a A-ONE. Dařilo se jim natolik, že měly oba dvě výhry a jednu prohru. Jejich vzájemné střetnutí bylo doslova "stresující situací", kterou dobře ustál stejnojmenný tým se skóre 12:8. Dohromady ale oba měly shodný počet postupových bodů a dokonce i vyhraných duelů. Nakonec rozhodnul až vzájemný rozstřel dvou zástupců a jen díky tomu se tým A-ONE umístil na prvním místě ve skupině.

Po prvním střetnutí nastala zajímavá situace, protože A-ONE byli poraženi Kozlíky a SS byla poražena Osmou B. Ve zbylém průběhu turnaje dominovaly domácí týmy a kompletně obsadily stupeň vítězů.  Překvapivě Kozlíci Loket, kteří do té doby nijak neexcelovali najednou provedli obrat o 180° a probojovali se k souboji o 1. místo. To ale obhájil zkušený tým Pjůrskill, který se této soutěže účastnil již za základní školu. Na třetím místě se umístil tým Pišdestrojes.

Týmy, které se umístily na prvních dvou příčkách, postoupily do krajského kola. To se uskuteční ve stejných prostorách dne 29. 11. 2017.

1. místo: Pjůrskill (SPŠ Ostrov) ve složení: Kateřina Bartošová, Vladislav Peka, Daniel Kubánek, Jakub Odehnal, František Fanda Koller
2. místo: Kozlíci Loket (SPŠ Ostrov) ve složení: Nick Newiak, Vojtěch Wolf, Matěj Slavík, Aleš Hoch, Tomáš Riedl
3. místo: Pišdestrojes (SPŠ Ostrov) ve složení: Jiří Kilián, Tatiana Ivanova, Ondřej Krystyn, Martin Veselý, Filip Svárovský

Ve více než stovce turnajů v pIšQworkách do 24. listopadu poměří síly přes 1350 přihlášených týmů. Z krajských kol vzejde celkem 24 vítězných týmů z České republiky i ze Slovenska, které se utkají o titul středoškolského mistra v piškvorkách 8. prosince 2017 na Fakultě sociálních studií MU v Brně.

Hlavním pořadatelem soutěže pIšQworky je spolek Student Cyber Games. Soutěž se koná pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a všech krajů České republiky. Spolupořadatelem pIšQworek je už od roku 2012 Masarykova univerzita v Brně. Hlavním partnerem již desátého ročníku pIšQworek je společnost Candy Plus.

Podrobnější informace o soutěži naleznete zde.


Zdroj: Františka Orságová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy