Ostrov: V sobotu se koná Cross City Triathlon

Plavání v retenčních nádržích, na kole kolem věznice a běh v zámeckém parku - to je nová trasa závodu Cross City Triathlon Ostrov. Terénní triatlonisté se na ní poprvé představí v rámci Českého poháru v sobotu 16. června.

dezinfekce

Trasa bude krásná, ale náročná. Krátká, ale vzrušující. Oproti minulým rokům se trasa ostrovského cross triatlonu zásadně změnila, což je práce stejného organizačního týmu, který pořádá závod Světového poháru v olympijském triatlonu v Karlových Varech a který letos převzal ostrovský podnik pod svá křídla. 

„Už se neplave ve Velkém rybníku, ale v retenčních nádržích pod Klínovcem, kde je křišťálově čistá voda,“ těší se Vladimír Malý, ředitel závodu.

Plavecká část měří 300 metrů a její součástí jsou dva přeběhy mezi malými nádržemi.

„Je na taktice každého účastníka, zda použije neopren. Voda tam je sice studená, ale má ho smysl na tak krátké trase vůbec oblékat?“ dodává.

Kvůli přesunu plavecké části se mění i cyklistika, jejíž trať měří 20 kilometrů.

„Závodníci nejprve absolvují pět kilometrů náročného stoupání do Suché. Vyzkoušejí si přitom nové trailové trasy na Klínovci a podjedou i lanovku jáchymovské sjezdovky. Do Ostrova pak zamíří přímo kolem zdí a ostnatých drátů věznice. A skončí na Starém náměstí v Ostrově,“ popisuje trať Vladimír Malý.

Mimořádně atraktivní je i pětikilometrová běžecká část, kterou pořadatelé rozdělili do dvou okruhů. Triatlonisté poběží zámeckým parkem i areálem kláštera. 

Kdo bude patřit k favoritům závodu? V jednaní je účast Jana Kubíčka, který se začátkem června opět stal mistrem republiky. Ale vzhledem k tomu, že je závod součástí Českého poháru v terénním triatlonu (Cross Triatlon Czechtriseries), dá se předpokládat, že na startu bude stát celá řada dalších elitních závodníků. Závod mužů startuje ve 13 hodin, ženy se vydají na trať ve 13:10 a štafety ve 13:20.

V cíli zábava nekončí!

Do Ostrova se vyplatí přijet s celou rodinou, která si užije parádní odpoledne. Pro děti jsou připraveny duatlonové závody. A pokud se partneři či partnerky nepostaví na start, mohou se bavit na Městských slavnostech, které se odehrávají přímo v zámeckém parku. Součástí jejich programu jsou různá vystoupení, koncerty a ohňostroj.

Závodem v Ostrově naplno odstartuje sezona karlovarského organizačního týmu City Triathlon. V dalších týdnech bude technicky zajišťovat Mistrovství republiky silničních cyklistů v časovce (22. června), pořádat nově vzniklý Prague City Triathlon (14. července) i triatlonovou Velkou cenu Sokolova (11. srpna). Vrcholem roku pak bude City Triathlon v Karlových Varech, jehož součástí je závod ITU Světového poháru (1.-2. září).


Zdroj: Michal Včeliš, Česká triatlonová asociace

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.06.2018 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy