Ostrov: Strážníci pomáhali při pátrání po muži s Alzheimerovou chorobou

Události ve městě Ostrov z pohledu městské policie za měsíc leden 2018.

dezinfekce

Dne 1.1. 2018 v 03:55 hodin prováděla hlídka MP Ostrov pravidelnou kontrolu v Ostrově, v ulici Tylova. Zde hlídku zastavil muž, který uvedl, že byl napaden před nedalekou restaurací několika muži. Dále uvedl, že byl v restauraci, když za ním někdo přišel s tím, že má venku telefon, a když vyšel z restaurace ven, ihned ho bezdůvodně napadli dva, nebo tři muži, které neznal. Napadený měl podlitiny a tržné rány v obličeji, vyražené zuby a stěžoval si na bolest hlavy. Hlídka MP ihned na místo přivolala RZS, která jej na místě ošetřila a poté převezla do nemocnice. Dále byla na místo přivolána hlídka PČR Ostrov, která si na místě věc převzala.

Dne 7.1.2018 v 12:23 bylo přijato telefonické oznámení od občanky města Ostrova s tím, že v ul. Hlavní se nachází zmatená starší žena pouze nalehko oblečená, která hledá známé, avšak ti zde vůbec nebydlí. Po příjezdu na místo na hlídku MP čekala již oznamovatelka se starší ženou. Ta sdělila, že v tašce nese věci známým, které chce vrátit, avšak asi si popletla domy. Starší žena poté sdělila, že se tedy vrátí domů, hlídka MP ženu domu doprovodila, tam ji ztotožnila a dotázala se, zda žena nepotřebuje lékařské ošetření a zda jí není nevolno, žena odpověděla, že nikoliv. Starší žena s hlídkou normálně komunikovala, hlídce MP poté poděkovala za doprovod.

Dne 8.1.2018 v 23:03 bylo přijato oznámení od muže, který uvedl, že v ulici Lidická leží na chodníku muž. Oznamovatel dále sdělil, že vyčká u muže do příjezdu hlídky MP Ostrov. Na místě byl nalezen zraněný muž, který uvedl, že se vracel domů a podlomila se mu noha, proto upadl. Muž seděl na chodníku a stěžoval si na velkou bolest levého kotníku a uvedl, že se nemůže postavit. K muži byla proto přivolána RZS. Mezitím byla u muže provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu s výsledkem 3 promile. Muž s hlídkou chvíli komunikoval, ale náhle přestal s hlídkou zcela komunikovat a nereagoval na podněty, upadl do bezvědomí a pouze chvílemi zachroptěl. Hlídka MP proto muži uvolnila dýchací cesty, aby se neudusil. Po příjezdu RZS se muž opět probral. Provedeno vyšetření lékařem, který neshledal žádný zdravotní problém a uvedl, že muž pouze upadá do hlubokého spánku. Muže se podařilo probrat a vzhledem k tomu, že jej již nic nebolelo, komunikoval a při vyšetření spolupracoval, byl po domluvě s lékařem doprovozen hlídkou MP do bytu, kde bydlí se svou matkou.  Cestou k domovu se muž již zcela vzpamatoval a hlídce poděkoval za příjemný doprovod.

Dne 15.1.2018 v 4:30 hodin byla přijata žádost od vychovatelky o asistenci při odkódování budovy mateřské školy v ul. Halasova, jelikož na dekodéru nesvítí ani jedno kontrolní světlo a má dojem, že se někdo nachází v budově. Hlídka MP se dostavila na místo, kde již čekala oznamovatelka. Ta sdělila, že u vstupu zjistila, že kontrolní světla sice svítí, ale jde slyšet nějaký hluk z patra. Hlídka MP při vstupu do budovy zjistila, že se všude nachází voda a slyšela zvuk stříkající vody z patra. Hlídka vyběhla do patra, kde již viděla, jak stříká voda z jednoho z umyvadel. Jeden ze strážníků ihned vodu zastavil i přesto, že se jednalo o velmi horkou vodu. Následně byl uzavřen hlavní uzávěr vody do MŠ. Poté byli na místo přivoláni hasiči Ostrov. Po příjezdu si hasiči celou věc převzali.

20.1.2018 v 21:46 hodin byla strážníky přijata žádost od PČR Ostrov, ve které byla hlídka požádána o spolupráci při pátrání po hledané osobě. Hlídce bylo sděleno, že se jedná o staršího muže, ročník 1947. Zmiňovaná osoba má dále trpět Alzheimerovou chorobou. Dne 20.1.2018 v 16:00 hodin odešel ze svého bydliště do nedaleké restaurace a poté již nereagoval na telefonické volání. Hlídka MP dále obdržela důkladný popis osoby. Strážníky byla provedena kontrola v katastru města a popsaná osoba byla nalezena nezraněná v čase 22:17 hodin v ulici Vančurova. Starší muž byl následně předán hlídce PČR Ostrov.

Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy