Ostrov: Požár na základní škole způsobil ohňostroj

V noci z pátku 29.11. na sobotu 30.11.2019 vypukl na půdě Základní škole a Mateřské škole Ostrov, Myslbekova 996, požár. Dle předběžných výsledků šetření Policie ČR a Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje je příčinou ohňostroj, který byl odpálen ze střechy školy na závěr Dne otevřených dveří.

dezinfekce

Oheň poškodil část půdy a střešní krytinu nad hlavním vchodem do budovy. Učebny, kabinety a další části školy poškozeny nebyly ani ohněm a ani vodou, kterou hasiči použili při likvidaci požáru.

V sobotu odpoledne byla poškozená střešní konstrukce provizorně opravena, aby nedošlo k jejímu zborcení či poškození větrem, zničená střecha byla zakryta fólií, aby nedošlo k dalším škodám vlivem deště.

Provoz školy, školní družiny a školní jídelny Scolarest není omezen a v pondělí 2.12. bude výuka probíhat normálně dle rozvrhu hodin.

Škola děkuje všem hasičům a policistům městské i státní policie za profesionální přístup a skvěle odvedenou práci. Poděkování patří také paní Kroupové, která si po půlnoci všimla kouře nad střechou školy a kontaktováním policie zabránila mnohem větší škodě.


Zdroj: Základní škola a Mateřská škola Ostrov, Myslbekova 996, příspěvková organizace

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy