Ostrov: Odcizil, co mohl

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

dezinfekce

Obviněný muž se měl od první poloviny února do druhé poloviny prosince loňského roku v Ostrově na Karlovarsku zaměřit na zaparkovaná nákladní vozidla. V uvedeném období měl devětatřicetiletý muž násilím vniknout do minimálně pěti náhodně vybraných nákladních vozidel, které měl následně prohledat. Poté z nich měl odcizit například elektroniku, různé oblečení nebo také cigarety. Vniknout měl také do jednoho osobního vozidla, ze kterého měl po prohledání odcizit svazek klíčů a flash disk. Po krádežích měl z místa okamžitě odejít.

Pokračovat v krádežích měl obviněný muž i v letošním roce. Od první poloviny ledna do druhé poloviny dubna letošního roku měl v Ostrově vniknout nejméně ve třech případech do zahradních chatek. Poté, co do chatek vniknul, je měl okamžitě prohledat. Následně z nich měl odcizit různé věci. Odcizit měl například různé nářadí, propanbutanové lahve, nebo také několik kusů montážní pěny.

Zatím poslední krádeže se měl obviněný muž dopustit ve druhé polovině dubna letošního roku v Ostrově na Karlovarsku. To měl vniknout do oploceného areálu, odkud pokračoval k budově, která je součástí areálu. Do té měl následně vniknout a prohledat ji. Poté, co budovu prohledal, z ní měl odcizit plynovou bombu s příslušenstvím, lékárničku nebo například láhev šampaňského.

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 70 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného devětatřicetiletého muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.

prap. Jan Bílek
mjr. Bc. Kateřina Pešková


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy