Ostrov: Od května dojde ke změnám v jízdních řádech MHD

U všech spojů došlo k zásadní optimalizaci a byla provedena redukce některých spojů i přepravních směrů.

dezinfekce

Výrazných změn se od 1. května 2017 dočkají jízdní řády autobusových linek městské hromadné dopravy v Ostrově. Dopravní podnik Ostrov o nich rozhodl již na konci března po vyhodnocení půlročního provozu ostrovské MHD. U všech spojů došlo zásadní optimalizaci a byla provedena redukce některých spojů i přepravních směrů.

„Na lince červené MHD 1 došlo u několika spojů k časovým posunům, některé málo využívané spoje byly zrušeny celé. Zásadní je zkrácení spojů k zámku. Průmyslová zóna tak bude obsluhována jen v době začátku a konce pracovních směn (v 6.00, 14.00 a 22.00 hodin) celkem 18 spoji. Noční spoje na Průmyslovou zónu a zpět byly prodlouženy z náměstí až ke stanici Nápoje respektive Řezník,“ uvedl René Roubík, jednatel Dopravního podniku.

Nejvíce zredukována byla modrá linka MHD 2. Zachovány na ní byly pouze nejvytíženější spoje pro pracující poblíž nádraží a několik málo využívaných přípojů na vlak. Na žluté lince MHD 3 byla zrušena více než polovina spojů převážně v odpoledních hodinách, u linky zelené MHD 4 byl zrušen jen jeden poslední pár spojů do Vykmanova a zpět. Fialová linka MHD 5 zůstala beze změny.

„ Přestupní lístky i průkazky platí i nadále za stejných podmínek,“ dodal Roubík.

Zdroj: město Ostrov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy