Ostrov: Město má nový portál pro přihlašování dětí do mateřských škol

Na stránkách https://zapis.ostrov.cz rodiče zaregistrují sebe a své dítko.

dezinfekce

Město Ostrov zřídilo v letošním roce pro přihlašování dětí do mateřských škol nový jednotný portál. Na stránkách https://zapis.ostrov.cz rodiče zaregistrují sebe a své dítko v termínu 2. až 16. května 2017, elektronicky zde vyplní přihlášku, kterou také vytisknou. Dále si stáhnou nebo osobně vyzvednou v mateřské škole evidenční list, který vyplní ručně a nechají jej potvrdit dětským lékařem.

„V případě, že rodič nemůže z jakéhokoli důvodu využít elektronické přihlášky, bude dítě zaevidováno přímo v mateřské škole na místě v den zápisu. Je ale nutné si předem vyzvednout evidenční list pro potvrzení od dětského lékaře,“ uvedl starosta Josef Železný.

Město nyní díky jednotnému registrování dětí získá přehled o jejich počtu a o zájmu o jednotlivé mateřské školy, jejichž je zřizovatelem.

K zápisům se rodiče ve všech pěti ostrovských mateřských školách dostaví ve dnech 15. a 16. května. S sebou přinesou rodný list dítěte, občanský průkaz a evidenční list potvrzený lékařem. Do mateřských škol budou přednostně přijímány děti s trvalým pobytem na území města Ostrov. Dále také děti, které do 31. srpna 2017 dovrší věku pěti let a tudíž je pro ně rok předškolního vzdělávání povinný, a děti, které před začátkem školního roku 2017/2018 dosáhnou čtvrtého roku. Školky mohou také upřednostnit děti, jejichž sourozenec již školku navštěvuje. Děti z jiných obcí mohou být do ostrovských školek přijaty pouze v případě volné kapacity.

Pro přijetí či nepřijetí není rozhodující pořadí, v jakém rodiče zaregistrovali své dítě na novém portále.

Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy