Ostrov: Dětský festival myslí i na dospělé

Převážně na děti je zaměřený Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana. To ovšem neznamená, že by jeho organizátoři zapomínali na odrostlejší návštěvníky. Při jednapadesátém ročníku soutěžní přehlídky, která se uskuteční ve dnech 4. až 11. října, pro ně připravují celou řadu doprovodných akcí.

dezinfekce

Museři
Termín Muser vznikl na základě hudební aplikace Musically. Aplikaci používají pravidelně i známé osobnosti ze zahraničí, jako například Bruno Mars, Justin Bieber nebo Selena Gomez. Nejde pouze o napodobování slavných zpěváků a o hry s telefonem. Většina Muserů se věnuje i dalším aktivitám, jako je třeba tanec a zpěv.

Čistě sociální síť Musically, dnes už Tik Tok, funguje na bázi toho, že si na telefonu pustíte libovolnou skladbu, zapnete nahrávání videa a snažíte se o co nejzajímavější, nejvtipnější kompilaci, ať už tancem, různými pohyby či otevíráním úst.

V rámci Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana se na vás 6. října od 14.00 hod. těší Adam Kajumi, Naty Hrychová, Denny Polaková, P-jay a Nachty. Hudební a taneční vystoupení těch nejsledovanějších Influencerů a Youtuberů s autogramiádou.

Únikové hry
Tato kratochvíle zaznamenala v posledních letech obrovský boom. Není snad žádné větší město, kde byste se nemohli nechat zavřít třeba do sklepa a jen vlastním důvtipem se z něj zase dostat. Pro hosty letošního festivalu připravili jeho organizátoři hned dvě „únikovky.“

Ta první bude po celou dobu v Točně v domě kultury – v pondělí až čtvrtek vždy od 14.00 do 18.00 hodin. Zažijte netradiční pojetí únikové hry, pobavte se na festivale. Hra se jmenuje Unikni Filmu, přičemž „Film“ bude jméno postavy, která bude zakomponována do příběhu. Unikátní 30minutová úniková hra je připravena pouze pro a po dobu trvání 51. Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana. Je nutná rezervace. Bližší informace na http://hrazacina.cz/movie-escape/.

Druhá úniková hra s názvem Záhada v Ostrově je připravená na pátek 11. října na odpolední hodiny a bude probíhat na různých místech města. Vydejte se na vlastní pěst nebo v partě přátel pátrat po záhadách města Ostrova. Čeká vás napínavá venkovní hra, ve které bude záležet jen na vás, kdy se na ni vrhnete - http://hrazacina.cz/zahada-v- ostrove/.

Patronka festivalu zahraje divadlo
Simona Stašová, patronka 51. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana, se v Ostrově představí s Oldřichem Víznerem v představení Římské noci. Dojemný příběh italské herečky Anny Magnani a amerického dramatika Tennessee Williamse ožije 7. října od 18.00 hodin.

Kafe s návrhářem
Módní návrhář Osmany Laffita se v rámci festivalu představí se svou talk show Kafe u Osmanyho. Jeho historky diváky baví, o čemž svědčí fakt, že jeho první návštěva v pořadu Všechnopárty Karla Šípa byla nejsledovanějším dílem v historii pořadu. Fanouškům i fanynkám módního návrháře tak festival dá možnost setkat se s ním osobně. Hodinu a půl trvající vodopád neuvěřitelných historek spláchne diváky 8. října od 19.00 hodin. Pořad moderuje Eva Decastelo a jako host v něm vystoupí sopranistka Michaela Gemrotová, představitelka hlavní ženské role v muzikálu Fantom opery.

Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy